Let op, vanaf april 2021 starten we met het programma zoals dat op deze pagina te lezen staat. In maart 2021 is het aanbod als volgt:

  • online lessen van Mathilde op maandagavond om 19.30 en zaterdagochtend om 9.30 uur. Dit zijn de lessen die Mathilde normaliter in de zaal geeft. Als je mee wilt doen, stuur dan alsjeblieft een mail naar contact@qifriends.com, dan sturen we je alle informatie.
  • online lessen van Wabke van maandag t/m vrijdag om 8.00 uur ‘s ochtends.
    Deze lessen duren 20 minuten. Alle informatie tref je onderaan deze pagina.

Qigong lessen in Den Haag & online

Zhineng Qigong is een meditatieve bewegingsvorm met eenvoudige en vloeiende bewegingen. Het helpt je om je lichaam en geest te ontspannen zodat er een gezonde balans ontstaat. Je komt weer terug in je kracht!

Je ontdekt hoe je meer in het moment leeft, beter om gaat met stress en prikkels om je heen en je stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Met Zhineng Qigong oefen je ook de concentratiekracht van je geest, zodat jij je beter kunt richten op de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Samen oefenen stimuleert en geeft verdieping en verbinding met elkaar.

Ik heb nu sinds 1 jaar Qi Gong les bij Mathilde en heb ervaren dat er met elkaar een krachtig energieveld ontstaat. In het dagelijks leven merk dat ik dichter bij mezelf ben, zachter ben naar mezelf, meer los kan laten door te ontspannen en vooral ook meer in het nu ben. De klank van de stem van Mathilde geeft hierin duidelijk vrijheid (toestaan) zacht te zijn naar mezelf en te voelen dat het goed is zoals het nu is. Ik kijk uit naar de volgende les! Dank je wel!

Karin
In De Bonenrank

Buitenlessen in de duinen en aan zee

Vanaf april 2021 ben je van harte welkom bij buitenlessen in het duingebied (en als het echt lekker weer is aan zee) van Den Haag.

Bij het oefenen in de buitenlucht kan het wat frisser zijn. Daarom is het goed je warm te kleden. Voor het buiten oefenen hebben we wat actievere oefeningen gekozen zodat we lekker warm blijven. De oefeningen zijn dynamischer en doen we staande.

Body Core Improvement: deze dynamische Qigong oefeningen zijn gericht op het ontspannen van de wervel kolom waardoor de energie vrij gaat stromen. De aandacht is meer gericht in het lichaam en de meer strekkende bewegingen maken ruimte in de spieren en wervelkolom. Het verbetert de souplesse van de romp.

Cosmic Breathing: in deze zachte, rustiger oefening openen we ons hart en verbinden we ons met de vredigheid, lichtheid en onvoorwaardelijke liefde, die zich uitstrekken tot in het universum. Het uitgangspunt is ons hart, het centrum van liefde en compassie. Met deze oefening vergroot je je compassie en versterk je de verbinding met je innerlijke weten, je intuïtie. Met deze oefening versterk je ook je aarding.

Three Centers Merge: in deze staande meditatie breng je hemel en aarde samen in de ruimte daartussen; jouw eigen lichaam en meer specifiek het centrum van je buik. Het is een krachtige oefening die de onderste dantian (energiecentrum) in je buik versterkt, alsmede je focus en wilskracht traint.

Daarnaast zullen we enkele andere oefeningen doen die de bovenstaande oefeningen ondersteunen.

Qigong docenten:

Mathilde Roorda en Wabke Bouman

Mathilde Roorda Zhineng Qigong Den HaagMathilde

Zhineng Qigong heeft mij aangezet meer te leven naar datgene wat mij voldoening geeft en te doen wat ik echt graag doe. Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik die inzetten om van betekenis te zijn voor mijzelf en de wereld om mij heen? Ik heb ervaren dat positieve gedachten en acties die ik richtte op mijn bewuste intenties, mijn levensloop een positieve wending hebben gegeven.

In mijn lessen richt ik mij in het bijzonder op ontspanning en liefdevolle aandacht voor jezelf, maar ook op de wereld om je heen. Het is belangrijk je bewust te worden van en je te concentreren op wat werkelijk belangrijk voor je is. Samen oefenen is hierbij zeer behulpzaam en creëert een sterke verbinding met elkaar. Door je aandacht te richten, kun je je gewenste realiteit vormgeven.

Qi follows the Mind!

Wabke Bouman Zhineng Qigong Den HaagWabke

Nadat ik al ruim tien jaar mijn leven volledig had gewijd aan healing, meditatie en bewustzijnsontwikkeling, kwam in 2016 Zhineng Qigong op mijn pad. Het was me direct helder dat dit de vorm was waarin ik alles wat ik heb ervaren wilde doorgeven. Waarom? Omdat in Zhineng Qigong alle aspecten samen komen. Het werkt door in lichaam èn geest.

Je kunt het dus zowel inzetten voor een betere fysieke gezondheid als voor grotere harmonie en lichtheid in je denken en voelen. Eigenlijk is het één niet los te zien van het ander.

In mijn lessen is er daarom ook altijd een combinatie van het meditatieve aspect en de beweging. Er komen verschillende oefeningen langs, maar je zult merken dat er ook duidelijk een rode draad in zit.

Het grootste compliment kwam misschien wel van één van de deelnemers aan mijn lessen die mee ging op een Qi Friends reis naar master Jianshe in China:

“Alles wat hij vertelt, heb jij in je lessen eigenlijk ook al benoemd, maar net wat meer tussen de regels door.”

Qigongles Den Haag

Qi Friends biedt vanaf 1 april 2021 een combinatie van online en buitenlessen.

De online lessen kun je als serie volgen op:

maandagavond met Mathilde of dinsdagavond met Wabke.

De buitenlessen zijn op:

Woensdagochtend – met Wabke
Van 9.30 – 10.45 uur

Zaterdagochtend – met Mathilde
Van 9.30 – 10.45 uur

Leslocatie buitenles

Voor de buitenles verzamelen we op de Laan van Poot, aan het eind van de Kwartellaan. Er is hier voldoende parkeerplek voor fiets en auto. Vanaf hier lopen we de duinen in. Afhankelijk van het weer oefenen we in de duinen of – als het echt lekker weer is – op het strand.

Slecht weer?

Als het (te veel) regent, zullen we de buitenles vervangen voor een online les. Uiterlijk 1 uur voorafgaand aan de les laten we dit per Whatsapp weten. Als je deze berichten wilt ontvangen, geef dit dan even door, inclusief je telefoonnummer. Belangrijk is dat jij ook onze telefoonnummers in je contactenlijst hebt staan: 06 237 199 14 (Mathilde) en 06 21 201 291 (Wabke).

Tarieven

We werken met een maandelijkse bijdrage.

Wanneer je 1 x per week mee wilt doen, vragen we een bijdrage van € 35 euro.
Ervaring leert dat de meeste mensen een vaste dag kiezen, maar als je een keertje niet kunt op jouw vaste dag, dan ben je van harte  welkom bij de andere buitenles of een online les.

Wanneer je (meer dan) 2x per week mee wilt doen, vragen we een bijdrage van € 70 euro.
Bij dit bedrag krijg je bovendien toegang tot de online lessen op maandag- en dinsdagavond.

Kennismaken? Neem een proefmaand:

Heb je nog niet eerder lessen bij Qi Friends gevolgd en kom je graag eens uitproberen? Maak dan gebruik van de proefmaand en betaal de eerste maand slechts € 25 (1 les per week).

Heb je een vraag en wil je meer weten? Stuur een mail