Zomerrooster

Van half juli t/m eind augustus geldt het volgende rooster:

Maandag van 19.30 – 20.45 uur – In De Bonenrank – Mathilde

Woensdag van 10.00 – 11.15 uur – in de duinen, verzamelen parkeerplaats eind Kwartellaan – Wabke

Zaterdag van 9.30 – 10.45 uur – Stephensonstraat 29 – Mathilde
Let op! Hier is beperkt plek, dus laat van tevoren weten als je aan wilt sluiten 06 237 199 14.

Maandag t/m donderdag van 8.00 – 8.20 uur – online – Wabke

Qigong lessen in Den Haag & online

Zhineng Qigong is een meditatieve bewegingsvorm met eenvoudige en vloeiende bewegingen. Het helpt je om je lichaam en geest te ontspannen zodat er een gezonde balans ontstaat. Je komt weer terug in je kracht!

Je ontdekt hoe je meer in het moment leeft, beter om gaat met stress en prikkels om je heen en je stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Met Zhineng Qigong oefen je ook de concentratiekracht van je geest, zodat jij je beter kunt richten op de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Samen oefenen stimuleert en geeft verdieping en verbinding met elkaar.

Ik heb nu sinds 1 jaar Qi Gong les bij Mathilde en heb ervaren dat er met elkaar een krachtig energieveld ontstaat. In het dagelijks leven merk dat ik dichter bij mezelf ben, zachter ben naar mezelf, meer los kan laten door te ontspannen en vooral ook meer in het nu ben. De klank van de stem van Mathilde geeft hierin duidelijk vrijheid (toestaan) zacht te zijn naar mezelf en te voelen dat het goed is zoals het nu is. Ik kijk uit naar de volgende les! Dank je wel!

Karin
In De Bonenrank

Binnenlessen in de Bonenrank

Vanaf 5 juni 2021 ben je weer van harte welkom voor lessen op maandagavond in de Bonenrank. In deze lessen deelt Mathilde onder meer de beoefening van La Qi èn het speelse en soepel makende Taiji Ball.

Buitenlessen in de duinen en aan zee

Van april tot en met augustus 2021 ben je van harte welkom bij buitenlessen in het duingebied (en als het echt lekker weer is aan zee) van Den Haag.

Bij het oefenen in de buitenlucht kan het wat frisser zijn. Daarom is het goed je warm te kleden. Voor het buiten oefenen hebben we wat actievere oefeningen gekozen zodat we lekker warm blijven. De oefeningen zijn dynamischer en doen we staande.

Body Core Improvement: deze dynamische Qigong oefeningen zijn gericht op het ontspannen van de wervel kolom waardoor de energie vrij gaat stromen. De aandacht is meer gericht in het lichaam en de meer strekkende bewegingen maken ruimte in de spieren en wervelkolom. Het verbetert de souplesse van de romp.

Cosmic Breathing: in deze zachte, rustiger oefening openen we ons hart en verbinden we ons met de vredigheid, lichtheid en onvoorwaardelijke liefde, die zich uitstrekken tot in het universum. Het uitgangspunt is ons hart, het centrum van liefde en compassie. Met deze oefening vergroot je je compassie en versterk je de verbinding met je innerlijke weten, je intuïtie. Met deze oefening versterk je ook je aarding.

Three Centers Merge: in deze staande meditatie breng je hemel en aarde samen in de ruimte daartussen; jouw eigen lichaam en meer specifiek het centrum van je buik. Het is een krachtige oefening die de onderste dantian (energiecentrum) in je buik versterkt, alsmede je focus en wilskracht traint.

Daarnaast zullen we enkele andere oefeningen doen die de bovenstaande oefeningen ondersteunen.

Online lessen op dinsdagavond

De online lessen op dinsdagavond worden iedere keer in een serie van 5 tot 8 lessen aangeboden waarin een bepaalde oefening of thema centraal staat.

Begin september start een serie van 5 lessen waarin we aandacht geven aan de Body Core Improvement Method (en stil staan bij de details, zodat je m echt in de vingers krijgt) en twee oefeningen om de orgaan-energie in balans te brengen.

Meer informatie over deze lessenserie (inclusief data) tref je hier >>

Qigong docenten:

Mathilde Roorda en Wabke Bouman

Mathilde Roorda Zhineng Qigong Den HaagMathilde

Zhineng Qigong heeft mij aangezet meer te leven naar datgene wat mij voldoening geeft en te doen wat ik echt graag doe.

In mijn lessen richt ik mij in het bijzonder op ontspanning en liefdevolle aandacht voor jezelf, maar ook op de wereld om je heen. Het is belangrijk je bewust te worden van en je te concentreren op wat werkelijk belangrijk voor je is. Samen oefenen is hierbij zeer behulpzaam en creëert een sterke verbinding met elkaar. Door je aandacht te richten, kun je je gewenste realiteit vormgeven.

Qi follows the Mind!

>> Meer over Mathilde lees je hier

Wabke Bouman Zhineng Qigong Den HaagWabke

Nadat ik al ruim tien jaar mijn leven volledig had gewijd aan healing, meditatie en bewustzijnsontwikkeling, kwam in 2016 Zhineng Qigong op mijn pad. Het was me direct helder dat dit de vorm was waarin ik alles wat ik heb ervaren wilde doorgeven. Waarom? Omdat in Zhineng Qigong alle aspecten samen komen. Het werkt door in lichaam èn geest.

Je kunt het dus zowel inzetten voor een betere fysieke gezondheid als voor grotere harmonie en lichtheid in je denken en voelen. Eigenlijk is het één niet los te zien van het ander.

In mijn lessen is er daarom ook altijd een combinatie van het meditatieve aspect en de beweging. Er komen verschillende oefeningen langs, maar je zult merken dat er ook duidelijk een rode draad in zit.

>> Meer over Wabke lees je hier

Qigongles Den Haag

Qi Friends biedt vanaf 5 juni 2021 zowel lessen in de zaal, buiten in de duinen als online.

Lesoverzicht:

maandag – 19.30 – 20.45 uur – zaal – Mathilde

dinsdag – 20.00 – 21.00 uur – online – Wabke

woensdag – 10.00 – 11.15 uur – buiten – Wabke

zaterdag – 9.30 – 10.45 uur – buiten – Mathilde

Lesinformatie buitenles

Voor de buitenles verzamelen we op de Laan van Poot, aan het eind van de Kwartellaan. Er is hier voldoende parkeerplek voor fiets en auto. Vanaf hier lopen we de duinen in. Afhankelijk van het weer oefenen we in de duinen of – als het echt lekker weer is – op het strand.

Als het (te veel) regent, gaat de buitenles niet door. Op zaterdag wordt deze vervangen door een online les. Uiterlijk 1 uur voorafgaand aan de les laten we dit per Whatsapp weten. Als je deze berichten wilt ontvangen, geef dit dan even door, inclusief je telefoonnummer. Belangrijk is dat jij ook onze telefoonnummers in je contactenlijst hebt staan: 06 237 199 14 (Mathilde) en 06 21 201 291 (Wabke).

Lesinformatie zaalles

De zaalles vindt plaats in De Bonenrank – Koningin Emmakade 133. De zaal is open vanaf ongeveer 15 minuten voorafgaand aan de les. Het is prettig als je slofjes oid meeneemt, zodat je schoenen bij de deur uit kunt doen.

Lesinformatie online les

De online les vindt plaats via Zoom. De lessen worden opgenomen en naderhand toegestuurd. Na betaling ontvang je de link.

Tarieven

Voor de verschillende lessen werken we met verschillende tarieven. Je kunt kiezen voor een enkele, losse les, of voor een serie of een maandkaart.

Heb je een vraag en wil je meer weten? Stuur een mail