Qigong lessen in Den Haag

Zhineng Qigong is een meditatieve bewegingsvorm met eenvoudige en vloeiende bewegingen. Het helpt je om je lichaam en geest te ontspannen zodat er een gezonde balans ontstaat. Je komt weer terug in je kracht!

Je ontdekt hoe je meer in het moment leeft, beter om gaat met stress en prikkels om je heen en je stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

Met Zhineng Qigong oefen je ook de concentratiekracht van je geest, zodat jij je beter kunt richten op de dingen die voor jou belangrijk zijn.

Samen oefenen stimuleert en geeft verdieping en verbinding met elkaar.

Ik heb nu sinds 1 jaar Qi Gong les bij Mathilde en heb ervaren dat er met elkaar een krachtig energieveld ontstaat. In het dagelijks leven merk dat ik dichter bij mezelf ben, zachter ben naar mezelf, meer los kan laten door te ontspannen en vooral ook meer in het nu ben. De klank van de stem van Mathilde geeft hierin duidelijk vrijheid (toestaan) zacht te zijn naar mezelf en te voelen dat het goed is zoals het nu is. Ik kijk uit naar de volgende les! Dank je wel!

Karin
In De Bonenrank

Lessen In de Bonenrank

Maandagmiddag van 15.30 – 16.45 uur – Qigongmeditatie
In deze les ligt de nadruk op het meditatieve aspect van Qigong. De eenvoudige oefeningen zorgen zowel voor ontspanning en verstilling, als voor het versterken van de Qi stroom in je lichaam.

Woensdagochtend van 10.00 – 11.15 uur – Zhineng Qigong divers
Doorlopende lessen met wisseling van verschillende Zhineng Qigong oefeningen waaronder Lift Qi Up Pour Qi Down, Body Core Improvement en La Ql.

Vrijdagochtend van 10.00 – 11.15 uur – Series met specifiek onderwerp (niet doorlopend!)
In tegenstelling tot de andere lessen, lopen de vrijdaglessen niet continu door. In 2023 bieden we enkele series van 6 tot 8 lessen aan met een specifiek onderwerp. We kondigen deze aan in de nieuwsbrief.

Zaterdagochtend van 10.00 – 11.15 uur – Qigong Self Healing
In de lessen op zaterdagochtend ligt de nadruk op de Qigong Self Healing zoals teacher Ning deze aanreikt. We werken met healing sound en self healing voor de organen, aangevuld met oefeningen die je helpen te gronden en de Qi in je hele lichaam laten stromen.

Qigong docenten:

Mathilde Roorda en Wabke Bouman

Mathilde Roorda Zhineng Qigong Den HaagMathilde

Zhineng Qigong heeft mij aangezet meer te leven naar datgene wat mij voldoening geeft en te doen wat ik echt graag doe.

In mijn lessen richt ik mij in het bijzonder op ontspanning en liefdevolle aandacht voor jezelf, maar ook op de wereld om je heen. Het is belangrijk je bewust te worden van en je te concentreren op wat werkelijk belangrijk voor je is. Samen oefenen is hierbij zeer behulpzaam en creëert een sterke verbinding met elkaar. Door je aandacht te richten, kun je je gewenste realiteit vormgeven.

Qi follows the Mind!

>> Meer over Mathilde lees je hier

Wabke Bouman Zhineng Qigong Den HaagWabke

Nadat ik al ruim tien jaar mijn leven volledig had gewijd aan healing, meditatie en bewustzijnsontwikkeling, kwam in 2016 Zhineng Qigong op mijn pad. Het was me direct helder dat dit de vorm was waarin ik alles wat ik heb ervaren wilde doorgeven. Waarom? Omdat in Zhineng Qigong alle aspecten samen komen. Het werkt door in lichaam èn geest.

Je kunt het dus zowel inzetten voor een betere fysieke gezondheid als voor grotere harmonie en lichtheid in je denken en voelen. Eigenlijk is het één niet los te zien van het ander.

In mijn lessen is er daarom ook altijd een combinatie van het meditatieve aspect en de beweging. Er komen verschillende oefeningen langs, maar je zult merken dat er ook duidelijk een rode draad in zit.

>> Meer over Wabke lees je hier

Qigongles Den Haag – praktisch

Locatie:

In De Bonenrank
Koningin Emmakade 133
Den Haag

De zaal is open vanaf ongeveer 15 minuten voorafgaand aan de les. Het is prettig als je slofjes of zachte binnenschoenen oid meeneemt – hiermee sta je zachter en kun je gronden.

Tarieven

Voor de verschillende lessen bestaan verschillende tarieven:

Proefabonnement

Wil je kennis maken met de lessen bij Qi Friends? Dan bieden we je graag een proefabonnement. Je betaalt dan de eerste maand slecht 30 euro voor gemiddeld één les per week.

Heb je een vraag en wil je meer weten? Stuur een mail