Wekelijkse online lessen met Teacher Ning

In de lessen van teacher Ning herken je Zhineng Qigong, maar vind je ook andere Qigong vormen terug alsmede een diepgaande kennis van de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Zijn zachte en bescheiden manier van onderwijzen nodigt uit om de voordelen van deze methoden aan den lijve te gaan ervaren.

Teacher Ning werd geboren in Binnen-Mongolië in China. Hij studeerde bij Dr. Pang en studeerde af aan het beroemde ziekenhuis van Huaxia Center. In 1997 vertrok hij met een paar anderen na het ontvangen van de zegeningen van Dr. Pang. Hij zette zijn beoefening voort en voorzag velen van genezing. In de loop der tijd ontmoette hij meerdere meesters en bestudeerde hij verschillende methoden. Teacher Ning werkt regelmatig samen met master Jianshe in Hainan, waar hij nu samen met zijn vrouw woont.  Ook reist hij al jaren naar westerse landen, zoals de Verenigde Staten, Servië, Nederland, België en Zwitserland.

Methoden: Zijn lesmethoden worden op een zachte, bescheiden manier onderwezen. Van de Zhineng Qigong adopteert hij vooral de idee en methode om een krachtig Qi-veld op te bouwen, waardoor ‘de beoefening veel meer zoden aan de dijk zet’. Ning vraagt vaak: wat is Qigong voor jou? Op deze manier word je bewust van de intentie van oefenen.

Traditioneel gezien vormen het meridiaanstelsel, kanalen, vaten, buitengewone meridianen en de organen één compleet gezondheidssysteem. Qi-oefeningen worden beschouwd als de kern van TCG. In de methoden die teacher Ning deelt zijn veelal vier basiselementen aanwezig:

  • Geluid
  • Beweging
  • Bewustzijn
  • Houding

Hoewel er niet echt negatief of positief is, geven de bewegingen in cirkels ofwel te veel Qi vrij door met de klok mee te draaien, of verzamelen ze Qi door naar binnen te cirkelen, tegen de klok in.

Uitgangspunt is het herstel van de balans in en tussen de Organen. De basiskennis van TCG leert ons dat 5 organen (milt, nieren, hart, lever en longen) de basis vormen voor gezondheid. Elke verstoring in en tussen organen wordt weer in evenwicht gebracht omdat organen elkaars instabiliteit zullen helpen en compenseren. De intelligentie en pracht van dit gezondheidssysteem is meer dan 3000 jaar geleden voor het eerst beschreven: Nei Jing, een boek geschreven door Qi Bo, een opdracht van The Yellow Emperor, Huang Di. Het boek, toen het werd geschreven, is niet helemaal zeker, maar is nog steeds de klassieker voor TCG-studenten tegenwoordig. Qigong is het hart van veel zelfhulpoefeningen die in het hart van China zijn ontstaan. In de afgelopen 50 jaar heeft de heropleving van Qigong en de opening van leringen voor een breder publiek veel ‘geheimen’ van gezondheid in China onthuld.

Qigong teacher Ning

Wekelijkse Online Qigong les met Teacher Ning
Praktische informatie

Dag en Tijd:

Deze wekelijkse lessen zijn op zondag van 15.30 – 16.45 uur

De lessen lopen door tot en met 30 augustus 2020. Daarna plannen we opnieuw en zal het op onregelmatige basis herhaald worden.

Kosten:

Voor deze lessen kun je gebruik maken van alle zaal-strippenkaarten èn van het abonnement van Qi Friends.

Wanneer je alleen van de lessen met Ning gebruik wilt maken (en geen van onze andere lessen), kies dan voor een speciale ‘Teacher Ning lessons’ kaart:

1-lesson with teacher Ning: 12,50 euro

5-lessons with teacher Ning: 52,50 euro

Alle lessen worden opgenomen en sturen we aan alle deelnemers van die specifieke les. Je kunt de opname eventueel ook los kopen.

Les boeken

Je kunt je aanmelden via ons online reserveringssysteem. In dit systeem kun je ook je betaling regelen. Kijk hier als je eerst meer wilt weten over hoe dit reserveringssysteem werkt.