Thema-ochtend: Healing & Gezondheid

Qigong gaat over het leren beheren en verfijnen van je levensenergie die zich weerspiegelt in je vitaliteit en welzijn. Die levensenergie nemen we meestal als vanzelfsprekend aan, totdat ze afneemt en we gezondheidsklachten ontwikkelen. Wanneer we bewust leren werken met die energie, kunnen we ons welbevinden vergroten en onze gezondheid versterken.

Healing & Gezondheid

Gezond zijn gaat over gezondheid op alle niveaus van ons wezen. Het is inmiddels breed bekend dat onze gedachten en gevoelens effect hebben in ons lichaam. Dit inzicht is al sinds duizenden jaren het uitgangspunt in Qigong, een inzicht dat vandaag de dag actueler is dan ooit gezien de uitdagingen waar we nu voor staan in de wereld.

Uitgangspunt is: wanneer we de verstoringen in de Qi-stroom (energiestroom), zowel die van fysieke als psycho-emotionele aard – opheffen, dan komt ons systeem vanzelf weer in evenwicht en kan zich herstellen. Dat doen we niet door te focussen op de verstoringen, maar vooral door aandacht te geven aan dat wat vrij en goed functioneert en te vertrouwen op ons herstellend vermogen. Ons lichaam heeft een eigen intelligentie en probeert steeds te bewegen naar een optimaal welzijn.

In essentie zijn we heel en het enige dat nodig is, is om die heelheid weer naar de voorgrond te brengen.

Achtergronden & praktische oefeningen

Op deze thema-ochtend zullen we in gaan op enkele basiselementen van healing. Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen:

  • het belang van het openen van ons hart en ons denken: trouw zijn aan je intuïtie en duidelijk zijn over wat goed voor jou is;
  • het binnengaan van Qigong-staat waarin je je bewust wordt van de achtergrondrust die er altijd voor je is en waarin disbalans zich oplost;
  • diverse Qigong-healingtechnieken om zelf toe te passen;
  • Qigong healing-oefeningen om samen te doen.

Praktische info

Door wie?

Deze workshop wordt gegeven door Mathilde en Wabke van Qi Friends.

Waar en wanneer?

Zondag 28 maart 2020
Van 9.30 – 12.30 uur

In De Bonenrank, Koningin Emmakade 133, Den Haag

Kosten?

Voor deze workshop vragen we een bijdrage van 55 euro.