Be your own Energy Healer – Verbeter je immuunsysteem

Workshop + online training met teacher Ning

In vroeger tijden werd een Chinese arts niet betaald om zieken te genezen, maar om het gezin gezond te houden. Chinese artsen hadden niet alleen een uitgebreide kennis van het fysieke lichaam, maar ook van de energieën die in het lichaam stromen, en van de effecten van emoties en gevoelens op het lichaam. Zij wisten hoe lichaam, geest en emoties met elkaar verbonden zijn en hoe wij deze drie gezond en in balans kunnen houden.

Deze kennis van preventieve zelfzorg is gelukkig bewaard gebleven. In de Traditional Chinese Geneerwijzen worden deze inzichten en wijsheid in praktijk gebracht. Nu we worden geconfronteerd met virussen waarvoor het officiële gezondheidszorgsysteem (nog) geen afdoende remedie heeft, is het belang van deze kennis en vaardigheid des te groter. Teacher Ning vertelde ons:

“When in 2003 we had SARS in China and many people became ill of it or even died, none of my Qigong friends got ill. Please do your qigong practice and know that you are safe.”

In deze training leer je hoe je je immuunsysteem kunt verbeteren door je helende aandacht op alle niveaus van je ZIJN te richten. Je leert

 • kalm te blijven en in een diepe staat van ZIJN te komen, geen gedachten,
 • om vanuit deze innerlijke rust energie vrij te laten stromen door die organen die het belangrijkst zijn voor een evenwichtige staat en herstel van gezondheid en immuniteit,
 • de functie en het vermogen van de orgaanenergie te herstellen en/of te versterken teneinde je emoties op een juiste manier te beheren en hartkwaliteiten zoals openheid, acceptatie, dankbaarheid en mededogen te versterken.
 • je te concentreren om minder meegenomen te worden in negatieve gedachtestromen

Deze training is geschikt voor iedereen, onafhankelijk van je graad van gezondheid of de mate waarin je al Qigong beoefent.

Over teacher Ning

Teacher Ning werd geboren in het Chinese Binnen-Mongolië. Hij studeerde bij Dr. Pang en studeerde af aan het beroemde ziekenhuis Huaxia Center. In 1997 verliet hij samen met enkele andere afgestudeerden dit centrum,  vergezeld van de heilwensen van Dr. Pang. Hij praktiseerde zijn kennis en heeft heel veel mensen geholpen met (self)healing. In de loop der jaren leerde hij van diverse andere Qigong Masters vele andere methoden. Hij ontmoette Master Jianshe op Hainan, waar hij nu samen met zijn vrouw woont. Hun dochter studeert Traditionele Chinese Geneeswijzen aan een universiteit in Beijing. Al jaren reist hij naar westerse landen, zoals de Verenigde Staten, Servië, Nederland, België en Zwitserland om zijn inzichten te delen.

Hij brengt zijn  lessen op een eenvoudige, ingetogen manier. Hij maakt gebruik van het opbouwen van het Qi-Veld volgens Dr. Pang. Hij vraagt ​​altijd: wat betekent Qigong voor jou? Op deze manier worden zijn studenten zich bewust van hun intentie van hun oefeningen.

Traditioneel gezien vormen meridianen, kanalen, vaten en organen één compleet, samenhangend systeem, dat bepalend is voor onze gezondheid. Qi-oefeningen worden beschouwd als de kern van Traditionele Chinese Geneeswijzen. Vier basiselementen maken deel uit van de methode die teacher Ning ons leert: chanting (herhalende, helende stemklanken), beweging, richten van bewustzijn en houding. Hoewel er niet echt negatief of positief is, geven de bewegingen in cirkels ofwel te veel Qi vrij door met de klok mee te draaien, of verzamelen ze Qi door erin te cirkelen, tegen de klok in.

De basiskennis van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) leert ons dat vijf organen (milt, nieren, hart, lever en longen) de basis vormen voor onze gezondheid. Elke verstoring in en tussen organen zal weer in evenwicht worden gebracht omdat organen de instabiliteit van anderen zullen helpen en compenseren. Van TCG weten we dat vijf elementen, vijf emoties en vijf organen het leven tussen hemel en aarde weerspiegelen. De intelligentie en de kracht van dit gezondheidssysteem is voor het eerst meer dan 3.000 jaar geleden beschreven in de Nei Jing, een boek geschreven door Qi Bo, in opdracht van The Yellow Emperor, Huang Di. Wanneer het boek is geschreven, is niet helemaal zeker, maar nog steeds is het verplichte kost voor hedendaagse TCG-studenten. Qigong is de kern van vele self healing-oefeningen, die in het hart van China zijn ontstaan. In de afgelopen vijftig jaar heeft de heropleving van Qigong en het toegankelijk worden van deze leringen voor een breder publiek, veel ‘geheimen’ onthuld voor herstel van gezondheid.

Zoals bij elke goede oefenmethode zit de kracht in de herhaling van de Qigong-oefeningen. Ze zijn niet moeilijk te leren en daardoor voor veel mensen uitvoerbaar, ongeacht hun gezondheidstoestand of leeftijd.

De opzet van deze training

Deze training beslaat een periode van ongeveer 100 dagen / 3 maanden. Deze periode wordt in Zhineng Qigong vaak aangeraden om je te bekwamen in een bepaalde oefening – de zgn 100-dagen-gong.

Het start met een workshop in 2 weekenden en wordt vervolgd met 5 online lessen.

ONLINE WORKSHOP IN TWEE WEEKENDEN

In de online workshop leer je de basistechnieken die je thuis kunt gebruiken tijdens de rest van de training.

Onderwerpen die aan bod komen:

 • versterken van de lichaam-geest connectie, en opbouwen van je innerlijke Qi;
 • eenvoudige bewegingen voor verbetering van de Qi-stroom in heel je lichaam;
 • chanting (herhalende, helende stemklanken) voor de interne organen – in de Chinese Gezondheidsleer weerspiegelen deze onze emotionele staat. Door te werken met klank kunnen herinneringen die we in ons lichaam hebben opgeslagen en die ons ziek maken, langzaam oplossen. Zo kunnen we op een diep niveau de lichamelijke en emotionele balans herstellen.
 • We zullen leren om de longen en lever te behandelen en in balans te brengen.

Tijdens de workshop kun je vragen stellen over de inhoud van de training en hoe je deze kunt toepassen op jouw unieke situatie. Op die manier sluiten de theorie en oefeningen direct aan bij jouw vraagstukken en wensen.

Met deze basisinformatie kun je thuis verder gaan. Je wordt hierin ondersteund met videomateriaal en boek over de Qigong-oefeningen.

VIJF ONLINE VERVOLGSESSIES NA DE WORKSHOP

De workshop vervolgen we met vijf online oefensessies op zondagmorgen met Teacher Ning. In deze sessies bekrachtigen we opnieuw het gezamenlijke Qi-veld. Dit geeft verankering van je oefening en brengt je opnieuw in contact met de helende energie en verdiept je oefening. Bovendien is er ruimte voor vragen aan of nadere uitleg van Teacher Ning en gelegenheid voor gezamenlijke oefening. De online sessies kun je vanuit huis volgen of je kan weer samenkomen in de groep op de leslocatie in Den Haag.

Voor wie?

 • Voor iedereen die bereid is zelf aan zijn gezondheid te werken, zowel voor behoud als voor herstel van gezondheid.
 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van meer stabiliteit in het dagelijks leven.
 • Voor iedereen die verandering wil brengen in beperkende overtuigingen en emotionele patronen die hem tegenhouden vrij te functioneren.
 • Voor therapeuten, trainers en coaches om hun cliënten met de in deze training opgedane kennis (nog) beter te begeleiden.
 • Zowel voor beginners als voor gevorderde (Zhineng) Qigong- beoefenaars.
Qigong teacher Ning

Become Your Own Energy Healer – praktische informatie

Data van de workshop:  

Zaterdag 3 en zondag 4 oktober,
Zaterdag 10 en zondag 11 oktober

Tijd: 9.00 – 12.30 uur

Locatie: online

Of, als je het prettig vindt om de lessen gezamenlijk te volgen in Den Haag:

In De Bonenrank
Koningin Emmakade 133
Den Haag

Data van de online vervolglessen:

Zondag 25 oktober 2020
Zondag 8 november 2020
Zondag 22 november 2020
Zondag 6 december 2020
Zondag 20 december 2020

Tiijd: 10.00 – 11.15 uur

Alle lessen worden opgenomen en zijn naderhand beschikbaar om nogmaals of achteraf te bekijken.

Jouw bijdrage: 225 euro

Dit is inclusief:

 • Online workshop van vier ochtenden
 • Vijf online sessies van 1,5 uur
 • Oefenvideo’s van alle oefeningen
 • Opnames van alle lessen
 • Het nieuwe boek van teacher Ning

Bijkomende kosten:

Wanneer je het prettig vindt, kun je de lessen samen met andere deelnemers volgen in Den Haag. De bijkomende kosten voor alle bijeenkomsten bedraagt 65 euro. Dit is inclusief koffie, thee en versnaperingen.

Wij zijn blij je deze training aan te kunnen bieden in samenwerking met Qi Channel.

Heb je vragen? Stuur ons een mail: