Healing, inner peace and joy

Zelfliefde en het herkennen van je eigen grootsheid zijn waarschijnlijk de belangrijkste ingrediënten om onszelf te helen en optimaal te leven met een gevoel van innerlijke rust en vreugde. Hoewel heel eenvoudig, is dit voor de meesten van ons niet zo gemakkelijk. Eigenliefde is gekoppeld aan egoïstisch zijn of we kunnen een deel van onszelf en ons leven accepteren, maar vinden het moeilijk om de delen te omarmen die we minder leuk vinden.

Om deze staat van zelfliefde te vergroten en werkelijk te leven vanuit je hart, je ware zelf, en de gedachten en patronen die ons daarvan weerhouden willen transformeren, moeten we onszelf trainen. Het is echter een staat van zijn die vanzelf verschijnt als we al het doen en denken loslaten. Daarom is alle training altijd een indirecte manier – met oefeningen creëren we de omstandigheden waarin die van ‘inner peace and joy’ kan optreden.

In deze lessenreeks biedt teacher Ning een programma aan dat helpt om deze optimale omstandigheden te creëren. De oefeningen hebben bovendien een directe gunstige invloed op ons fysieke, mentale en emotionele welzijn.

  • We oefenen de klanken voor Hart. Deze sound-healing brengt de geest weer thuis, kalmeert en geeft rust. Het kan ons naar een vredige staat leiden en daardoor naar de staat van helderheid en zelfbewustzijn (YiYuanTi).
  • We leren enkele zelfgenezende energie-oefeningen gebaseerd op de kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde:
  • Harmoniseren en optimaliseren van de energiestroom tussen de vijf belangrijkste organen, wat zowel positief is voor de organen als evenwicht brengt in onze emotionele en gevoelswereld
  • Enkele methoden om de energie van het hele lichaam in balans te brengen
  • Een goed Qi (energie) beheer in verband met wisselende weersveranderingen en seizoenswisselingen.

Dit webinar is geschikt voor iedereen, onafhankelijk van je graad van gezondheid of de mate waarin je al Qigong beoefent.

Over teacher Ning

Teacher Ning werd geboren in het Chinese Binnen-Mongolië. Hij studeerde bij Dr. Pang en studeerde af aan het beroemde ziekenhuis Huaxia Center. In 1997 verliet hij samen met enkele andere afgestudeerden dit centrum,  vergezeld van de heilwensen van Dr. Pang. Hij praktiseerde zijn kennis en heeft heel veel mensen geholpen met (self)healing. In de loop der jaren leerde hij van diverse andere Qigong Masters vele andere methoden. Hij woont samen met zijn gezin in Hainan en zijn dochter studeert Traditionele Chinese Geneeswijzen aan een universiteit in Beijing. Al jaren reist hij naar westerse landen, zoals de Verenigde Staten, Servië, Nederland, België en Zwitserland om zijn inzichten te delen.

Hij brengt zijn  lessen op een eenvoudige, ingetogen manier. Hij maakt gebruik van het opbouwen van het Qi-Veld volgens Dr. Pang. Hij vraagt ​​altijd: wat betekent Qigong voor jou? Op deze manier worden zijn studenten zich bewust van hun intentie van hun oefeningen.

Traditioneel gezien vormen meridianen, kanalen, vaten en organen één compleet, samenhangend systeem, dat bepalend is voor onze gezondheid. Qi-oefeningen worden beschouwd als de kern van Traditionele Chinese Geneeswijzen. Vier basiselementen maken deel uit van de methode die teacher Ning onderwijst: chanting (herhalende, helende stemklanken), beweging, richten van bewustzijn en houding. Hoewel er niet echt negatief of positief is, geven de bewegingen in cirkels ofwel te veel Qi vrij door met de klok mee te draaien, of verzamelen ze Qi door erin te cirkelen, tegen de klok in.

De basiskennis van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) leert ons dat vijf organen (milt, nieren, hart, lever en longen) de basis vormen voor onze gezondheid. Elke verstoring in en tussen organen zal weer in evenwicht worden gebracht omdat organen de instabiliteit van anderen zullen helpen en compenseren. Van TCG weten we dat vijf elementen, vijf emoties en vijf organen het leven tussen hemel en aarde weerspiegelen. De intelligentie en de kracht van dit gezondheidssysteem is voor het eerst meer dan 3.000 jaar geleden beschreven in de Nei Jing, een boek geschreven door Qi Bo, in opdracht van The Yellow Emperor, Huang Di. Wanneer het boek is geschreven, is niet helemaal zeker, maar nog steeds is het verplichte kost voor hedendaagse TCG-studenten. Qigong is de kern van vele self healing-oefeningen, die in het hart van China zijn ontstaan. In de afgelopen vijftig jaar heeft de heropleving van Qigong en het toegankelijk worden van deze leringen voor een breder publiek, veel ‘geheimen’ onthuld voor herstel van gezondheid.

Zoals bij elke goede oefenmethode zit de kracht in de herhaling van de Qigong-oefeningen. Ze zijn niet moeilijk te leren en daardoor voor veel mensen uitvoerbaar, ongeacht hun gezondheidstoestand of leeftijd.

Voor wie?

  • Voor iedereen die bereid is zelf aan zijn gezondheid te werken, zowel voor behoud als voor herstel van gezondheid.
  • Voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van meer stabiliteit in het dagelijks leven.
  • Voor iedereen die verandering wil brengen in beperkende overtuigingen en emotionele patronen die hem tegenhouden vrij te functioneren.
  • Voor therapeuten, trainers en coaches om hun cliënten met de in deze training opgedane kennis (nog) beter te begeleiden.
  • Zowel voor beginners als voor gevorderde (Zhineng) Qigong- beoefenaars.
Qigong teacher Ning

Healing, inner peace and joy – praktische informatie

Dit is een serie van 4 webinars op zondagmiddagen in juni/juli 2021

Data: Zondag 20 – 27 juni en 4 – 11 juli 2021
Tijd: 15.30 – 16.30 uur

De webinars worden live uitgezonden via Zoom.
Elk webinar wordt opgenomen en direct aan je toegestuurd.
Bovendien ontvang je een transcriptie van alle lessen.

Kosten: 45 euro

Heb je vragen? Stuur ons een mail: