Deepen your Qigong state

for healing, inner peace and joy

Wanneer wij innerlijke stabiliteit en tevredenheid ervaren, heeft dat een positieve invloed op ons eigen leven èn op de mensen om ons heen.

Toen we twee jaar geleden met Qi Friends in China waren, vertelde teacher Ning over healing. Daarin vertelde hij onder meer:

In healing another person, you don’t imagine sending qi, doing things etc. Better to just know you connect from your own YiYuanTi – your inner self / gentle heart – to your client’s YiYuanTi. This way both YYT’s mingle into one. Then you work on yourself, getting really peaceful, quiet and trusting.

We vroegen ons af hoe je dat doet? Hoe kom je in die staat van innerlijke rust, vrede en vertrouwen? Dat wat in Qigong de Qigong-staat wordt genoemd?

In deze lessenserie biedt teacher Ning handreikingen voor het antwoord op die vraag. Hij gaat in op hoe we onze Qigong staat kunnen verdiepen en hoe we dat kunnen gebruiken in ons dagelijkse leven. Zowel voor onszelf, als in de relaties met andere mensen. Zodat zowel wijzelf als anderen de vruchten plukken van onze innerlijke balans en vrede.

De Qigong verdiept niet alleen je Qigong beoefening; het delen in de Qigong staat werkt ook helend voor onszelf en de ander. Vaak gebeurt dit al zonder dat je er bewust van bent, maar je kunt anderen ook bewust betrekken in jouw staat. Het gaat er in deze lessenserie niet om dat je als healer aan de slag gaat. We richten ons op het dagelijkse gebruik voor onszelf en de mensen om ons heen.

In this way you return to your original state of inner peace and joy which is always available and already here and now.

In deze lessenserie krijg je niet alleen handvatten hoe je dit kunt doen, maar delen we ook opnieuw in het krachtige, helende en liefdevolle Qi veld van Teacher Ning. Alleen dat al is een cadeautje voor jezelf.

Dit webinar is geschikt voor iedereen, onafhankelijk van je graad van gezondheid of de mate waarin je al Qigong beoefent.

Over teacher Ning

Teacher Ning werd geboren in het Chinese Binnen-Mongolië. Hij studeerde bij Dr. Pang en studeerde af aan het beroemde ziekenhuis Huaxia Center. In 1997 verliet hij samen met enkele andere afgestudeerden dit centrum,  vergezeld van de heilwensen van Dr. Pang. Hij praktiseerde zijn kennis en heeft heel veel mensen geholpen met (self)healing. In de loop der jaren leerde hij van diverse andere Qigong Masters vele andere methoden. Hij woont samen met zijn gezin in Hainan en zijn dochter studeert Traditionele Chinese Geneeswijzen aan een universiteit in Beijing. Al jaren reist hij naar westerse landen, zoals de Verenigde Staten, Servië, Nederland, België en Zwitserland om zijn inzichten te delen.

Hij brengt zijn  lessen op een eenvoudige, ingetogen manier. Hij maakt gebruik van het opbouwen van het Qi-Veld volgens Dr. Pang. Hij vraagt ​​altijd: wat betekent Qigong voor jou? Op deze manier worden zijn studenten zich bewust van hun intentie van hun oefeningen.

Traditioneel gezien vormen meridianen, kanalen, vaten en organen één compleet, samenhangend systeem, dat bepalend is voor onze gezondheid. Qi-oefeningen worden beschouwd als de kern van Traditionele Chinese Geneeswijzen. Vier basiselementen maken deel uit van de methode die teacher Ning onderwijst: chanting (herhalende, helende stemklanken), beweging, richten van bewustzijn en houding. Hoewel er niet echt negatief of positief is, geven de bewegingen in cirkels ofwel te veel Qi vrij door met de klok mee te draaien, of verzamelen ze Qi door erin te cirkelen, tegen de klok in.

De basiskennis van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) leert ons dat vijf organen (milt, nieren, hart, lever en longen) de basis vormen voor onze gezondheid. Elke verstoring in en tussen organen zal weer in evenwicht worden gebracht omdat organen de instabiliteit van anderen zullen helpen en compenseren. Van TCG weten we dat vijf elementen, vijf emoties en vijf organen het leven tussen hemel en aarde weerspiegelen. De intelligentie en de kracht van dit gezondheidssysteem is voor het eerst meer dan 3.000 jaar geleden beschreven in de Nei Jing, een boek geschreven door Qi Bo, in opdracht van The Yellow Emperor, Huang Di. Wanneer het boek is geschreven, is niet helemaal zeker, maar nog steeds is het verplichte kost voor hedendaagse TCG-studenten. Qigong is de kern van vele self healing-oefeningen, die in het hart van China zijn ontstaan. In de afgelopen vijftig jaar heeft de heropleving van Qigong en het toegankelijk worden van deze leringen voor een breder publiek, veel ‘geheimen’ onthuld voor herstel van gezondheid.

Zoals bij elke goede oefenmethode zit de kracht in de herhaling van de Qigong-oefeningen. Ze zijn niet moeilijk te leren en daardoor voor veel mensen uitvoerbaar, ongeacht hun gezondheidstoestand of leeftijd.

Voor wie?

  • Voor iedereen die bereid is zelf aan zijn gezondheid te werken, zowel voor behoud als voor herstel van gezondheid.
  • Voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontwikkelen van meer stabiliteit in het dagelijks leven.
  • Voor iedereen die verandering wil brengen in beperkende overtuigingen en emotionele patronen die hem tegenhouden vrij te functioneren.
  • Voor therapeuten, trainers en coaches om hun cliënten met de in deze training opgedane kennis (nog) beter te begeleiden.
  • Zowel voor beginners als voor gevorderde (Zhineng) Qigong- beoefenaars.
Qigong teacher Ning

Deepen your Qigong State – praktische informatie

Dit is een serie van 4 webinars op zondagmiddagen in mei 2021

Data: Zondag 2, 9, 16 en 23 mei 2021
Tijd: 15.30 – 16.30 uur

De webinars worden live uitgezonden via Zoom.
Elk webinar wordt opgenomen en direct aan je toegestuurd.

Kosten: 45 euro

Heb je vragen? Stuur ons een mail: