Online Qigong

– 8 online lessen in oktober, november en december 2022 –

In de online Qigong lessen op maandagavond staat iedere keer een aantal weken één thema centraal. Dat kan een bepaalde combinatie van oefeningen zijn, maar we kunnen ook dieper ingaan op bepaalde principes van de Qigong die verder gaan dan de fysieke benadering.

In deze serie ontdekken Qigong ons kan helpen ons immuunsysteem te versterken en verbeteren. Daarnaast onderzoeken we hoe we (weer) in vertrouwen leven, met innerlijke rust en vrede, ook als de omstandigheden uitdagend zijn.

# Versterken en verbeteren van het immuunsysteem (4 lessen). Volgens de Qigong is ons immuunsysteem veel meer dan het fysieke immuunsysteem dat we in de Westerse wetenschap kennen. Het gaat ook over hoe we met onze emoties om gaan, de vrije doorstroming van Qi bevorderen en we richting geven aan ons leven. We onderzoeken hoe het Qigong perspectief ons kan helpen èn maken gebruik van oefeningen uit verschillende Qigong tradities. We werken onder meer met Self-Healing Qigong voor de lever, milt en darmen.

# Innerlijke rust, vertrouwen en vreugde in je leven onafhankelijk van omstandigheden (4 lessen). Veel mensen ervaren momenteel uitdagingen in het leven. Qigong helpt ons om ook in uitdagende tijden onze helderheid en innerlijke vrede en vreugde te behouden of op te bouwen. Een vrij bekende uitspraak is dat het Chinese karakter voor ‘crisis’ tevens de betekenis heeft van ‘kans’. In deze vier lessen maken we gebruik van Self-Healing Qigong voor de organen èn onderzoeken we onze ‘conditioned nature’ en hoe we daar bewust van kunnen zijn om die vrije doorstroming van Qi te bevorderen. We gebruiken de Self-Healing Qigong onder meer voor hart, nieren, maag en pancreas.

Wabke qigong online

Praktische info

Door wie?
Deze lessen worden verzorgd door Wabke

Waar en wanneer?

Maandagavond van 20.00 – 21.00 uur,
Data: 24 en 30 oktober, 7, 14, 21, 28 november, 5 en 12 december 2022

Via ZOOM.

Kosten

Voor deze serie van 8 online lessen + de opnames van deze lessen, vragen we een bijdrage van € 55