Online Qigong

– 8 online lessen –

In de online Zhineng Qigong lessen op dinsdagavond staat iedere keer een aantal weken één thema centraal. Dat kan een bepaalde combinatie van oefeningen zijn, maar we kunnen ook dieper ingaan op bepaalde principes van de Qigong die verder gaan dan de fysieke benadering.

Uitgangspunt is het versterken van onze gezonde basis. Dit doen we met oefeningen die de Qi stroom vrij maken en versterken, maar ook door onze geest te trainen, ontspanning te vinden, (zelf)acceptatie en weer bewust te worden van onze verbinding met alles en iedereen, met het leven zelf.

Eind oktober start een serie van 8 lessen waarin we uitgebreid aandacht schenken aan:

  1. Lift Qi Up Pour Qi Down
    De Lift Qi Up Pour Qi Down is de basisoefening van de Zhineng Qigong. Je versterkt hiermee de uitwisseling van jouw eigen energie met de energie van het universum. Die uitwisseling is er altijd al, maar kan verstoord raken in de loop van ons leven. Het herstellen van deze uitwisseling brengt ruimte èn energie.
  2. De heldere waarneming in YiYuanTi
    Meestal nemen we onszelf en de wereld waar door de bril van de patronen en referentiekaders die we in de loop van ons leven hebben opgedaan. Alhoewel bepaalde patronen heel handig zijn (bijvoorbeeld dat als je auto rijdt, je niet meer hoeft na te denken over hoe je moet schakelen), hebben we onszelf ook flink wat beperkingen opgelegd. In YiYuanTi keren we terug naar onze pure en heldere waarneming die nog niet gekleurd is door deze patronen. Waarnemen in YiYuanTi kent geen grenzen en geen afstand. In YiYuanTi weten we alles en kunnen we daarom veel directer werken aan onze gezondheid en balans.

Wil je meer weten over het verschil van ‘inner qi’ en ‘organ qi’?
Zie blog over de drie niveaus van beoefening

Wabke qigong online

Praktische info

Door wie?
Deze lessen worden verzorgd door Wabke

Waar en wanneer?

Dinsdagavond van 20.00 – 21.00 uur,
Op 26 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november en 7 en 14 december 2021

Via ZOOM.

Kosten

Voor deze serie van 8 online lessen + de opnames van deze lessen, vragen we een bijdrage van €40

Mocht je voorkeur geven aan af en toe meedoen, dan betaal je voor een losse les 12,50 euro.