Online Qigong

– 6 online lessen van eind mei tot begin juli 2022 –

In de online Zhineng Qigong lessen op dinsdagavond staat iedere keer een aantal weken één thema centraal. Dat kan een bepaalde combinatie van oefeningen zijn, maar we kunnen ook dieper ingaan op bepaalde principes van de Qigong die verder gaan dan de fysieke benadering.

In de 6 lessen van eind mei tot begin juli 2022 gaan we in op een aantal uitdagingen waar we mee te maken kunnen hebben en hoe we die goed het hoofd kunnen bieden door gebruik te maken van het vrij laten stromen en krachtig maken van onze orgaan-Qi.  Binnen ons lichaam is de orgaan-Qi de meest gespecificeerde vorm van Qi. Door op dit niveau met energie te werken, verbeteren we niet alleen de Qi stroom binnen en tussen de organen. Het heeft een positief effect in ons hele lichaam en brengt rust en helderheid in ons denken en voelen. Deze vorm van Qigong is nauw verwant aan de filosofie, theorie en praktijk van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG).

De basis in alle lessen is een beoefening om de qi-stroom tussen de organen te verbeteren. Deze oefening an sich heeft al een positief effect in de balans van ons lichaam. Daarnaast komt in iedere les één van de zes ‘hoofd’organen aan bod, inclusief zijn tegenhanger. We maken gebruik van sound (chanten) en self-healing.

De nadruk in deze serie ligt op het samen oefenen en minder op de achterliggende theorie en samenhang van de verschillende organen.

De onderwerpen die onder meer aan bod komen:

Les 1 & 2: Versterken van het immuunsysteem

  • Hoe zorgen we voor een optimale balans in ons immuunsysteem, zodat het sterk is en ziekmakende invloeden van buitenaf afweert en tegelijkertijd niet op hol slaat en overactief wordt?
  • We werken onder meer aan een vrije Qi stroom in de lever en longen.
  • Ook geven we aandacht aan de gezondheid van onze darmen – uit onderzoek blijkt dat ongeveer 70% van ons immuunsysteem daaraan gerelateerd is.
  • In deze lessen besteden we ook aandacht aan het herstellen van (long)-Covid

Les 3 & 4: Overprikkeling en stress en het tot rust brengen van je geest

  • Bij overprikkeling zijn twee zaken van belang; jouw eigen energie dient vol te zijn en je hart is rustig en in harmonie.
  • We werken onder meer aan een vrije Qi stroom in hart en nieren.
  • Qua mindset richten we ons op het volledig accepteren van onszelf; je bent al helemaal goed zoals je bent!

Les 5 & 6 – Gezondheid van ons zenuwstelsel, de hersenen en een goed geheugen

  • De werking van ons zenuwstelsel is nauw verbonden met de energie in onze nieren. Wanneer de nierenergie optimaal is, geeft dat ook een goede werking van de hersenen.
  • We combineren de oefeningen voor de nieren met oefening voor de pancreas, zodat de energie van de nieren ook echt omhoog kan en onze hersenen kan bereiken en voeden.
  • Behalve orgaan-healing-oefeningen, zijn er ook bewegingsoefeningen waaronder Rolling the Spine die zorgen voor een vrije doorstroming van (en voeding door) Qi in het zenuwstelsel.
Wabke qigong online

Praktische info

Door wie?
Deze lessen worden verzorgd door Wabke

Waar en wanneer?

Dinsdagavond van 20.00 – 21.00 uur,
Op 31 mei, 7, 14, 21 en 28 juni en 5 juli 2022

Via ZOOM.

Kosten

Voor deze serie van 10 online lessen + de opnames van deze lessen, vragen we een bijdrage van €35

Mocht je voorkeur geven aan af en toe meedoen, dan betaal je voor een losse les 12,50 euro.