Online Qigong

– 5 online lessen –

In de online Zhineng Qigong lessen op dinsdagavond staat iedere keer een aantal weken lang één thema centraal. Dat kan een bepaalde combinatie van oefeningen zijn, maar we kunnen ook dieper ingaan op bepaalde principes van de Qigong die verder gaan dan de fysieke benadering.

Uitgangspunt is het versterken van onze gezonde basis. Dit doen we met oefeningen die de Qi stroom vrij maken en versterken, maar ook door onze geest te trainen, ontspanning te vinden, (zelf)acceptatie en weer bewust te worden van onze verbinding met alles en iedereen, met het leven zelf.

Begin september start een serie van 5 lessen waarin we uitgebreid aandacht schenken aan:

  1. Body Core Improvement Method (inner qi)
    De Body Core Improvement Method is een serie oefeningen die je body core sterk maakt. Je ruggegraat wordt soepeler en sterker, je gewrichten stromen door en je versterkt de ‘innerlijke Qi’, de energie die al in je is. We staan stil bij iedere oefening, de details in beweging, aandacht en resultaat.
  2. Energiebalans in de organen herstellen (organ qi)
    In de Chinese Geneeswijzen zijn onze organen direct verbonden met alle onderdelen van ons lichaam alsmede met onze emoties. Wanneer we de Qi op orgaanniveau weer in balans brengen, heeft dat een positief effect op ons hele systeem. De energiebalans in de organen herstellen is een eenvoudige en effectieve oefening.
  3. Chant voor HunYuan Palace (organ qi)
    HunYuan Palace ligt precies in het midden van de 5 Zhang organen (de organen die in de Chinese Geneeswijzen als de aangrijpingspunten worden genomen voor onze hele energiebalans). De chant voor HunYuan Palace leert je om de plek in beweging te brengen en de energie in je organen (en emoties) te reguleren.

Bovenstaande oefeningen komen ook regelmatig aan bod in de online ochtendlessen. In de dinsdagavondles kunnen we echter uitgebreider stilstaan bij de details en de achterliggende gedachte. Zo krijg je een diepgaander begrip van de oefeningen, wat je weer helpt bij je beoefening.

Wil je meer weten over het verschil van ‘inner qi’ en ‘organ qi’?
Zie blog over de drie niveaus van beoefening

Wabke qigong online

Praktische info

Door wie?
Deze lessen worden verzorgd door Wabke

Waar en wanneer?

Dinsdagavond van 20.00 – 21.00 uur,
Op 7, 14, 21 en 28 september en 5 oktober 2021

Via ZOOM.

Kosten

Voor deze serie van 5 online lessen + de opnames van deze lessen, vragen we een bijdrage van €30

Mocht je voorkeur geven aan af en toe meedoen, dan betaal je voor een losse les 7,50 euro.