Online Qigong

– Zhineng Qigong Level I – 8 lessen in februari/maart/april 2023 – 

In de online Qigong lessen op maandagavond staat iedere keer een aantal weken één thema centraal. Dat kan een bepaalde combinatie van oefeningen zijn, maar we kunnen ook dieper ingaan op bepaalde principes van de Qigong die verder gaan dan de fysieke benadering.

In deze serie gaan we terug naar de basis van Zhineng Qigong om de voordelen te ervaren van het beoefenen van externe Qi. Het is in de verbinding met het hele universum en de natuur dat ons systeem zijn natuurlijke staat weer terug vindt en kan herstellen naar harmonie en balans.

We gaan onder meer aan de slag met:

# Opbouw van het Qi veld met de 8 verzen
In de meditatie van de 8 verzen zit een enorme diepgang. We onderzoeken wat de eigenlijke betekenis van deze verzen is en hoe we hiermee onze geest trainen in de Qigong staat die open en helder is en verbonden.

# Beoefening van externe Qi met Lift Qi Up Pour Qi Down en La Qi voor self healing
Level 1 van Zhineng Qigong richt zich op de beoefening van externe Qi. Dit is de oer-Hunyuan Qi van de natuur en het hele universum waar alle vorm uit voort komt. We zijn altijd in verbinding met deze Qi, maar door onze levensstijl kan de verbinding haperen. Door deze verbinding te herstellen, ontstaat grotere harmonie, balans en Welzijn in lichaam en geest.

# Tiger Foot Steps
Deze oefening voegen we toe aan Zhineng Qigong level 1, omdat het ervoor zorgt dat we ook weer verbonden raken in ons lichaam en met de aarde. Deze oefening is onder meer goed voor de nieren, lever, kracht in je benen, goede slaap en als je verkouden bent, maar dus ook als voorbereiding op de Lift Qi Up Pour Qi Down.

Wabke qigong online

Praktische info

Door wie?
Deze lessen worden verzorgd door Wabke

Waar en wanneer?

Maandagavond van 20.00 – 21.00 uur,
Data: 13, 20 en 27 februari en 6, 13, 20 en 27 maart en 3 april 2023

Via ZOOM.

Kosten

Voor deze serie van 6 online lessen + de opnames van deze lessen, vragen we een bijdrage van € 60