Transformeer je emotionele patronen met Qigong

Vanuit Qigong bekeken is het lichaam gezond, heb je een blij en tevreden gemoed en onderhoud je warme relaties met de mensen om je heen, als de Qi vrij stroomt in heel het lichaam. Als Qi werkelijk vrij stroomt dan keer je gemakkelijk(er) terug naar je stabiele kern van kalme vredigheid en blijheid. Van daaruit ben je nauw verbonden met je innerlijk weten en de liefde voor jezelf en de wereld om je heen. Dit zal op zijn beurt weer een positieve uitwerking op de wereld om je heen.

Verstoringen in de Qistroom vinden op een dieper niveau hun oorzaak in verschillende vormen van boosheid. We kennen allemaal wel dat we ons geërgerd kunnen voelen, of andere mensen iets kwalijk nemen of zelfs ronduit wrok voelen naar iemand die jou niet goed behandeld heeft. Subtielere vormen van boosheid kunnen zijn dat je je gemakkelijk richt op wat er niet goed is aan anderen of de situatie waarin je verkeert.

Iedere gedachten heeft een effect in je lichaam. Een gedachte kan je doen ontspannen of kan jou een verkramping geven. Wanneer negatieve gedachten en de verkramping lang aanhouden, werkt dat als gif in het lichaam en kan dit uiteindelijk ziekte veroorzaken.

In deze lessenserie wordt jij je bewust van welke emotionele patronen jouw organen uit balans brengen. We nemen de vijf belangrijkste organen als uitgangspunt – maag/pancreas, longen, nieren, lever en hart –  omdat die gerelateerd zijn aan bepaalde emoties èn aan het functioneren van de rest van het lichaam. We zullen elk van deze organen uitnodigen terug te keren naar zijn oorspronkelijke aard waarin de Qi vrij stroomt. Dit kan je helpen beter om te gaan met emotionele verstoringen in het dagelijks leven. Zo ontlast je het lichaam en kan je lichaam weer vrij en natuurlijk functioneren, zoals het van nature bedoeld is.

We zullen werken met:

# Bewustwording: we worden bewust van wat een orgaan uit balans brengt en hoe we deze oorzaak kunnen transformeren door anders om te gaan met onze emoties in uitdagende situaties.

# Chant: we maken de organen weer wakker op hun meest oorspronkelijke aard waardoor blokkades kunnen oplossen en de energie weer vrij gaat stromen

# Gua Sha: we strijken langs de maagmeridiaan en de miltmeridiaan op de onderbenen om de energie in die meridianen vrij te laten stromen. Deze twee meridianen zijn de leiders van de energieën naar beneden en omhoog in het lichaam waardoor de algehele Qistroom in het lichaam kan verbeteren

# Tiger Steps: een dynamische vorm met meditatieve bewegingen die een gezonde Qistroom in het lichaam stimuleert. Deze vorm is eenvoudig en toch heel effectief. Het helpt de Qistroom naar beneden te vloeien in het lichaam en dat is bij veel mensen extra nodig. Ook brengt het je geest tot rust

“Voor mij heeft deze manier van Qigong mij bewust gemaakt van en inzicht gegeven in een aantal mechanismen die mij uit balans kunnen brengen in mijn leven. Het reikt handvatten om deze mechanismen te transformeren en de situatie te verlichten. Hierdoor kom ik makkelijker terug in mijn zachtmoedigheid en kom ik weer in mijn kracht.”

Praktische info

Zaalles op vrijdagochtend 10.00 – 11.15 uur

Door wie?

Deze serie van 5 lessen wordt gegeven door Mathilde.

Lesdata: 14 – 21 – 28 april en 5 en 12 mei

Locatie: In De Bonenrank, Koningin Emmakade 133, Den Haag

Kosten: 55 euro

Inschrijven

Je kunt je direct inschrijven via onze winkel.