Pure Consciousness Training – Vertrouwen & Loslaten

Met Master Jianshe

Wanneer je problemen probeert op te lossen op hetzelfde niveau waarop ze zijn ontstaan, kom je er achter dat dit niet goed werkt. In de afgelopen decennia hebben we vooral vertrouwen proberen te vinden in het denken en onze analytische vermogens. Steeds meer mensen ervaren dat dit niet meer voldoende is. We hebben een nieuwe manier nodig om ons leven te zien.

In Zhineng Qigong ligt de sleutel tot deze nieuwe manier om ons leven te ervaren vanuit YiYuanTi (YYT). YYT is geen fysieke realiteit, maar veel meer een manier om onszelf en onze wereld waar te nemen. Wanneer we vanuit YYT waarnemen, is onze waarneming vrij van gewoontepatronen, vrij van voorkeuren en antipathieën en vrij van oordeel. In YYT nemen we het leven helder waar, zoals het is en op een veel subtieler niveau dan we gewend zijn.

Deze YYT-perceptie is niet ver weg en je hoeft er niets voor te leren. In wezen doe je het namelijk al. De enige reden dat we het niet als zodanig herkennen is dat we onze waarneming kleuren van emoties en en aangeleerde denkpatronen we tijdens ons leven hebben verzameld.

Je kunt YYT-perceptie ook vertalen als het verschil tussen waarnemen vanuit de ‘kleine ik’, of ‘ego’, dat moet vechten en angst nodig heeft om in leven te blijven, of vanuit vertrouwen op een dieper weten dat verder gaat en waarin je alles omarmt – een heldere ruimtelijkheid waarin het denken, de emoties en de zintuiglijke waarneming verschijnen.

De voordelen van YYT-perceptie

Gezond zijn betekent vrij zijn van zorgen en angsten en simpelweg vertrouwen op ons natuurlijke Zijn. Wanneer je YYT-perceptie beoefent, ervaar je minder problemen. Het kan angst, onrust en stress verminderen en vreugde en mededogen vergroten. Door de verbinding met alle leven te herkennen, hoef je je niet langer alleen, depressief of gevangen te voelen.

De Training

Master Jianshe leidt ons met veel liefde en helderheid naar meer vertrouwen in ons eigen vermogen om vrij en onafhankelijk te leven. In vertrouwen kun je ontspannen en alles los laten wat jou scheidt van de ervaring van een-zijn en verbind je ten diepste met jouw hart en innerlijk weten.

Wat je kunt verwachten:

  • meditaties om de innerlijke bron van kracht en helderheid te ontdekken
  • het ervaren van puur bewustzijn gerelateerd aan Yi Yuan Ti
  • versterken van de hartverbinding
  • levendige verhalen uit het leven van een Qigong-meester
  • oefeningen om de geest te kalmeren en je te concentreren op je eigen wensen
  • antwoorden op vragen voor een beter begrip van je eigen Qigong beoefening
  • met Zhineng Qigong niveau 1 oefeningen zoals La Qi en Lift Qi Up Pour Qi Down

Over Master Jianshe

Master Jianshe geeft al 30 jaar Qigong les. Hij volgde zijn opleiding in het begin van de jaren negentig bij Dr. Pang Ming in het beroemde medicijnloze ziekenhuis, het Huaxia Zhineng Qigong Center. Hij kwam daar op een dieptepunt in zijn leven aan, toen zijn eigen gezondheid en omstandigheden erg slecht waren. Uit eigen ervaring weet hij hoe Qigong je leven kan veranderen. Ook als leraar heeft hij vaak ervaren hoe Qigong mensen een herstelde gezondheid en balans kan brengen. Hij opende in december 2003 een Qigong-centrum met zijn team op Hainan Island.

“In 2003 zijn we alleen met bagage op het eiland geland. We kenden niemand op het eiland en we wisten ook niet waar we moesten wonen. We volgden onze intuïtie en vertrouwden volledig op onze keuze. En nu wonen we in ons eigen Qigong-centrum. “

Jianshe geeft ook les in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Afrika.

‘Ik geloof dat we allemaal onze wensen kunnen vervullen! Qigong is nieuw leven, Yiyuanti is ons hart, Qigong is een reis om onszelf te vertrouwen, onszelf te vinden en onszelf te zijn ‘

Master Jianshe legt op een levendige manier en van hart tot hart uit hoe je vanuit je ware zelf – vanuit je hart kunt leven. Hij helpt je om in contact te komen met en te vertrouwen op je ware Zelf. Wees weer als een kind en volg je enthousiasme en authentieke zelf, dat is zijn boodschap.

qigong master jianshe

Pure Consciousness Training

Deze training omvat vier sessies in twee opeenvolgende weekenden:

Zaterdag en Zondag 20 & 21 en 27 & 28 februari 2021

Tijd: 14.30 – 16.30 uur

We maken gebruik van Zoom. Na afloop krijg je een opname van elke sessie toegestuurd.

Kosten: 99 euro