Qigong Self Healing

In deze serie van 7 lessen zijn de oefeningen erop gericht het rustpunt in jezelf te ervaren en energie aan te sturen waardoor je lichaam en denkgeest in balans komen. Hierdoor lost stress in het lichaam op en komt je geest in een heldere, positieve mindset. Het brengt je geest thuis in je hart waardoor je een diepere kalmte en vrede gaat ervaren. De oefeningen hebben het effect dat je beter in contact blijft met je intuïtie en innerlijk weten. Daarnaast hebben de oefeningen een positief effect op je nierenergie die essentieel is voor ons hele systeem. In de nieren huist immers je vitaliteit.

Na de les voel je je licht en rustig. Door de meditatie en lichamelijk oefeningen vaker te herhalen komt er meer diepgang in je oefening. Hierdoor blijf je ook door de dag heen beter in je kracht en houd je jezelf in evenwicht.

In de les oefenen we de eenvoudige en effectieve Sound- en Self healing methodes voor het hart en de nieren van Teacher Ning. We maken gebruik van de volgende oefeningen:

Sound- en Self healing: door middel van zachte, herhalende klanken versterken we de Qi in de nieren en het hart. De resonantie ontspant en stimuleert de organen. Deze meer meditatieve oefeningen zijn overwegend zittend en vragen nauwelijks fysieke inspanning.

Tiger Steps: hierbij is het lichaam in beweging. Deze oefening heeft het effect dat de Qi flow in het lichaam naar beneden gebracht wordt. Dat is belangrijk want bij veel mensen is de Qiflow naar beneden verminderd. Deze oefening helpt ook om uit de gedachtestroom in je hoofd te komen en aan te komen in het lichaam.

Versterken van de Qi flow tussen de Vijf Organen: voor een gezond functioneren van lichaam en geest is het belangrijk dat de energie vrij, en op een natuurlijke manier, kan stromen door heel het lichaam. Bij een gezonde Qiflow stroomt de energie vrij van de longen naar nieren, vervolgens door naar de lever, vervolgens door naar het hart, vervolgens door naar de pancreas en weer doorstromend in de longen. Enzovoort, ;-). Op eenvoudige wijze kunnen we met deze meer meditatieve oefening deze natuurlijke Qiflow uitnodigen en stimuleren.

Extraatje: je krijgt 2 opnames van de les over nieren en het hart die Teacher Ning als Webinar gegeven heeft. Daarnaast krijg je een aparte opname van de sounds voor nieren en het hart door Teacher Ning voorgedaan. Op deze manier krijg je nog meer inzicht in de oefeningen.

Praktische info

Deze lessenserie wordt zowel in de zaal als online gegeven. Je kan zelf kiezen of je in de zaal of online de les wil volgen. Allebei is natuurlijk ook mogelijk en biedt je een extra kans in de week om samen te oefenen. Samen oefenen is fijn, stimuleert en versterkt je oefening!

Voor de uitzending van de online lessen maken we gebruik van Zoom. De uitzending wordt opgenomen en aan je opgestuurd waardoor je er steeds beschikking over hebt. (Van de zaallessen worden geen opnamen gemaakt)

Door wie?

Deze serie van 7 lessen worden gegeven door Mathilde.

Zaalles op zondagmorgen 10.00 – 11.15 uur

12-19-26 september en 3-17-24-31 oktober 2021
(let op: 10 oktober geen les)
Locatie: In De Bonenrank, Koningin Emmakade 133, Den Haag
Kosten: 75 euro

Online les op woensdagavond 19.30 – 20.30 uur

15-22-29 september en 13-20-27 oktober en 3 november 2021
(let op 6 oktober geen les)
Kosten: 35 euro

Inschrijven

Je kunt je direct inschrijven in onze winkel.