Oefen je innerlijke stabiliteit – Online Qigong

Bij je Qigong-oefeningen is het belangrijk dat je in Qigong-state komt. Dit is een staat van ontspanning waarbij je emoties tot rust zijn gekomen en je geest helder is. Op die manier open je naar je innerlijke leiding – je intuïtie – en kan je energie vrij stromen in heel je wezen. Daardoor kan het lichaam vrij functioneren zoals het van nature bedoeld is en weet je ook steeds weer je emotionele stabiliteit te hervinden in het dagelijkse leven.

Door in contact te blijven met je innerlijke leiding, je intuïtie, weet je ook steeds beter hoe je goed voor jezelf kunt zorgen. Dat heeft ook een positieve uitwerking op de wereld om je heen. Immers, ben je zelf in balans, dan neem je je wereld om je heen daarin mee. Regelmatig oefenen helpt je in deze balans te blijven. Samen oefenen stimuleert en geeft verdieping en verbinding met elkaar.

Welke Qigongoefening je daarvoor wilt gebruiken, is geheel aan jou. Je kiest de Qigong-oefening die je daar het beste bij helpt en die je fijn vindt om te doen. Belangrijk is dat je de gekozen oefening vaak herhaalt zodat je over de vorm niet veel meer hoeft na te denken, en je steeds makkelijker de rust en lichtheid – de Qigong-state – kunt binnengaan en kunt vasthouden.

In april en mei gaan we ons in de online-lessen van de maandagavond richten op de volgende oefeningen:

La Chi: in deze meer meditatieve oefening volg je het natuurlijke ritme van openen en sluiten – van binnen naar buiten gaan – van in en uit. In die oefening vindt de transformatie plaats naar lichtheid en vredigheid, naar welzijn. We maken daarbij gebruik van het éénworden met de blauwe lucht. De blauwe lucht is de metafoor voor het veld van  bewustzijn dat zich tot ver buiten ons uitstrekt: de eindeloze vredigheid.

Lift Qi Up Pour Qi Down: in deze oefening wordt de La Chi uitgebreid met meer bewegingen. Het is de bedoeling in heel je wezen vredigheid op te nemen en los te laten wat je niet meer dient. De rustige bewegingen kunnen helpen beter bij je meditatie te blijven.

Cosmic Breathing: in deze zachte, ontspannende oefening openen we ons hart en verbinden we ons met de vredigheid, lichtheid en onvoorwaardelijke liefde, die zich uitstrekken tot in het universum. Het uitgangspunt is ons hart, het centrum van liefde en compassie. Met deze oefening vergroot je je compassie en versterk je de verbinding met je innerlijke weten, je intuïtie. Met deze oefening versterk je ook je aarding.

Daarnaast zullen we enkele andere oefeningen doen om onze basis te versterken en steeds beter uit ons hoofd te komen en in het hier en nu te ontspannen.  De oefeningen kunnen zowel staand als zittend meegedaan worden. Daardoor zijn ze toegankelijk voor jong en oud, mobiel en minder mobiele mensen.

Praktische info

Door wie?

Deze qigonglessen worden gegeven door Mathilde.

Waar en wanneer?

Maandagavond

5, 19, 26 april en 3, 10, 17, 24 en 31 mei 2021
(12 april dus geen les)

Van 19.30 – 20.30 uur

via ZOOM

Kosten?

Voor deze serie van 8 online lessen plus de toegang tot de opnames van deze lessen, vragen we een bijdrage van €45.

Inschrijven

Je kunt je direct inschrijven in onze winkel.