Milde detox voor lichaam en geest

Het spijsverteringssysteem rust geven is iets van alle tijden. Het helpt je lichaam zijn natuurlijke staat van gezondheid terug te vinden en als je lichaam in balans is, heeft dat ook een positief effect op de geest. In Qigong termen: alles is Qi en wanneer de Qi vrij stroomt, zijn zowel lichaam als geest helder en vol energie. 

Bij Qi Friends zijn we al langere tijd gecharmeerd van dit milde detoxprogramma waarin we gebruik maken van een Ayurvedische soep die alle lichaamstypen in balans brengt. Je hoeft dus geen honger te lijden en kunt jouw dagelijkse leven ondertussen gewoon door laten gaan. Het is plezierig als je agenda niet overvol staat deze week, maar je hoeft zeker niet al je afspraken af te zeggen. Het scheelt trouwens al een stuk dat je niet na hoeft te denken wat je vandaag gaat eten 😉

We ondersteunen deze kuur met eenvoudige Qigong oefeningen die je dagelijks kunt herhalen:

  • met de Gua Sha techniek zorg je ervoor dat de maag, pancreas, blaas en galblaasmeridiaan goed doorstromen. Dit geeft energie en zorgt dat alle stroming naar beneden (het afvoeren) goed werkt. Bij de gratie van een goede neerwaartse doorstroming, volgt vanzelf een gezonde opwaartse stroming.
  • we ondersteunen dit met de Tiger Foot Steps die er eveneens op gericht is deze meridianen door te laten stromen en vooral de nieren en de lever ondersteunt.

Uit ervaring weten we dat het prettig is om dit samen te doen. Het motiveert en we steunen elkaar zodat we met een glimlach door ons lichaam reinigen.

Data:

Van maandag 29 mei tot zaterdag 3 juni 2023

Programma:

maandag 29 mei van 15.30 – 16.15 uur Qigong (In de Bonenrank)
aansluitend eten we onze eerste soepmaaltijd samen bij Mathilde thuis (op loopafstand van De Bonenrank)

woensdag 31 mei van 10.00 – 11.15 uur
Tijdens de reguliere les werken we met Gua Sha en Tiger Foot Steps, evt aangevuld met nog wat andere oefeningen.

zaterdag 3 juni van 15.30 – 16.15 uur Qigong
aansluitend een maaltijd met (een andere) soep en bijgerechten waarmee je langzaam weer variatie aanbrengt in je dieet.

Kosten:

40 euro

Dit is inclusief een uitgebreid document met alle aanwijzingen en tips en natuurlijk het recept voor de soep. Met dit document kun je deze milde detox eenvoudig voor jezelf herhalen.

Bovendien zullen we een Whatsapp groep maken, zodat we elkaar kunnen steunen èn mag je ons natuurlijk ook altijd persoonlijk benaderen mocht dat nodig zijn.