THEMA-OCHTEND

Energie vrij laten stromen: HEALING VOOR MAAG & PANCREAS

Voor een goede gezondheid en welzijn is het volgens de Chinese Geneeswijzen van essentieel belang dat energie vrij stroomt door heel het lichaam. De maag en pancreas hebben een belangrijke en bepalende rol in het transport van alle energieën in het lichaam. Wanneer je de energie van deze organen in balans brengt, geeft dat een gezonde en essentiële basis voor de rest van je systeem. Het verbeteren van de functie van deze organen is een goede manier om je vrijer en lichter te voelen.

Op deze thema-ochtend maken we gebruik van de self healing-technieken die teacher Ning ons heeft aangereikt:

  • voor elk orgaan leer je een klankdie je enige tijd herhaalt om deze te laten resoneren in dat orgaan. De resonantie van de klank werkt als een heilzame ‘douche’ voor het orgaan en helpt om de herinnering die in de cellen is vastgezet, los te trillen. Zo krijgt het orgaan ruimte om te herstellen en terug te keren naar de oorspronkelijke staat van gezondheid en harmonie.
  • iedere klank wordt vergezeld van een mudra. Dit is een bepaalde houding van de handen die de werking van de klank ondersteunt en versterkt. In de keuze van de mudra ligt kennis besloten over de werking van de meridianen, waardoor het hele lichaam mee beweegt in de nieuwe balans.
  • bij de meeste organen hoort ook een bepaalde beweging. Hiermee stimuleer je de Qi-stroom verder te herstellen door bijvoorbeeld een bepaalde strekking.
  • tot slot is er een self-healing-techniek voor het orgaan, waarbij je energie toevoegt of juist laat gaan, afhankelijk van de energiebehoefte van het orgaan.

Praktische info

Door wie?

Deze workshop wordt gegeven door Mathilde en Wabke.

Waar en wanneer?

Zondag 10 januari 2021
Van 9.30 – 12.30 uur
In De Bonenrank, Den Haag

Kosten?

Voor deze workshop vragen we een bijdrage van 55 euro.

Er is korting voor wie de lessen maag en pancreas reeds bij teacher Ning heeft gevolgd (in Den Haag of online). In dat geval is je bijdrage € 40.