Thema-ochtend: Healing voor Pancreas & Maag

Voor een goede gezondheid is het volgens de Chinese Geneeswijzen van essentieel belang om de energie en functie van pancreas en maag te optimaliseren. Wanneer je de energie van deze twee organen in balans brengt, geeft dat een gezonde basis voor de rest van je systeem. In deze thema-ochtend gaan we aan de slag met healing voor pancreas en maag en daarmee aan het herstel van een gezonde basis in jezelf.

We maken in deze workshop gebruik van de technieken die teacher Ning ons heeft aangereikt:

  • voor elk orgaan leer je een klank die je enige tijd herhaalt om te laten resoneren in dat orgaan. De resonantie van de klank is als een heilzame douche voor het orgaan en helpt om de herinnering die in de cellen is vast gezet los te trillen. Zo krijgt het orgaan ruimte om te herstellen naar de oorspronkelijke staat van gezondheid en harmonie.
  • iedere klank gaat vergezeld van een mudra. Dit is een bepaalde houding van de handen die de werking van de klank ondersteunt en versterkt. In de keuze van de mudra ligt kennis besloten over de werking van de meridianen, waardoor het hele lichaam mee beweegt in de nieuwe balans.
  • bij de meeste organen hoort ook een bepaalde beweging. Hiermee stimuleer je de qi-stroom verder te herstellen door bijvoorbeeld een bepaalde strekking.
  • tenslotte is er self-healing voor het orgaan, waarbij je energie toevoegt of juist vermindert, afhankelijk van de aard van de energie van het orgaan.

Praktische info

Door wie?

Deze workshop wordt gegeven door Mathilde en Wabke.

Waar en wanneer?

Zondag 13 september 2020
Van 9.30 – 12.30 uur
In De Bonenrank, Den Haag

Kosten?

Voor deze workshop vragen we een bijdrage van 55 euro.