Gua Sha – Jian He Gong

  “Iedere keer na het oefenen van deze methode word ik heel vrolijk. Ik kan niet uitleggen waarom, maar het voelt dat het heel zacht wordt van binnen, heel zacht beweegt.”

  ~ Farinaz Keradpicheh ~

  Gua Sha is een zachte massagetechniek die in vroeger tijden in vrijwel alle huishoudens in China werd gebruikt om diverse kwaaltjes en moeheidsklachten op te lossen. Wanneer je huisvrouwen in China vroeg wat ze hadden gebruikt om van hun kwalen af te komen bleek dit vaak uitsluitend de toepassing van Gua Sha te zijn.

  Je leert hoe je gebruik maakt van een Gua Sha steen om met heel zachte beweging alle blokkades in de meridianen los te maken. Je word je bewust van de meridianen in je lichaam, hoe ze lopen en waar ze vrijer mogen doorstromen.  Dit is niet alleen een fysieke en mentale beoefening, maar ook een uitnodiging om heel veel liefde en zachtheid naar jezelf te brengen.

  Jian He Gong

  In de Jian He vorm combineren we de Gua Sha techniek met de self-healing methode zoals teacher Ning die ons geleerd heeft. Dit maakt het tot een volledige self-healing methode waarbij de verschillende niveaus van je energie weer vrijer gaan stromen.

  We werken bijvoorbeeld met de blaas-, maag- en galblaasmeridianen die van het hoofd naar beneden lopen en daarmee het hoofd vrij maken.

  We ontdekken dat de Qi van het pericardium door de galblaas naar de nieren stroomt, waar de Qi transformeert in drievoudige verwarmer Qi. Deze Qi verwarmt de maag en pancreas, waardoor alle vloeistoffen die in onze maag komen goed verwerkt kunnen worden.

  Die uitleg is niet alleen om te begrijpen, maar juist om te ervaren en het maakt ons gevoeliger. Het is een bewustwording van de zachtheid en het wonder van de organen en ons lichaam vanbinnen en hoe alles samenwerkt en zorgen voor ons functioneren en welzijn.

  Ik doe het nu 6 weken elke dag en ik voel me meer gevoeliger, zachter en meer verbonden met mijn innerlijke stem.

  Je kunt het heel makkelijk toepassen, ook als je ’s avonds voor de televisie zit. Je kunt het toepassen bij je partner, je kinderen, zodat zij ook de voordelen kunnen ervaren.

  Docent: Farinaz Kheradpicheh

  De workshop wordt gegeven door Farinaz Keradpicheh.

  Farinaz – Qigong therapeut – beoefent al zo’n vijftien jaar Zhineng Qigong. Zij rondde onder meer de internationale 3-jarige Qi Healing opleiding bij master Yuantong Liu succesvol af. Bovendien volgt zij nu sinds drie jaar de lessen bij Teacher Ning, waaronder ook de Medical Qigong Healing Training.

  Farinaz is een ervaren therapeute. Haar ervaring en kennis deelt zij met liefdevol en stimulerend enthousiasme. Zij doorgrondt Qigong tot op een diep niveau. Zij is in staat je mee te nemen in een krachtig Qi-veld. Het is een uitgelezen kans om van deze ervaren en aimabele docente les te krijgen.

  Gua Sha – Jian He Gong workshop – praktisch

  Datum: 28 januari 2023

  Tijd: 10.00 – 16.30 uur

  Locatie:
  In De Bonenrank – Koningin Emmakade 133, Den Haag

  Prijs: 99 euro

  • inclusief je eigen Gua Sha steen
  • voor de lunch maken we een pan soep en kun je zelf een broodje meenemen.