Nature Taiji Cursus

Werken met Qi (levensenergie) kan op vele manieren. Nauw verbonden met Qigong en qua naam net iets bekender is Taiji. Nature Taiji combineert Taiji (Tai Chi) en Zhineng Qigong.

Taiji heeft net als Qigong belangrijke, positieve effecten voor gezondheid en welzijn, omdat beide werken met Qi (levensenergie) en de principes van zacht, rond en vloeiend bewegen. Qigong en Taiji zijn nauw aan elkaar verwant en met elkaar verweven. Qigong vormt het fundament voor Taiji en geeft Taiji  inhoud en bezieling. Bij Taiji  spelen loopbewegingen, balans, stabiliteit en coördinatie een grotere rol en zijn de bewegingen dynamischer, complexer en uitdagender.

Nature Taiji verbindt de essentie van Zhineng Qigong en Taiji

Nature Taiji bestaat uit dertien bewegingen met tussen iedere Taiji-beweging het uit de Zhineng Qigong afkomstige Kai – He: Open – Sluit. Zo wordt de Qi van het lichaam uitgewisseld en ververst met de Qi van de natuur. Master Hu Xilong, een student van Dr. Pang Ming, is de grondlegger van Nature Taiji.

Nature Taiji is mindfullness, meditatie en stilte in beweging.

Docent: Ger Oosterveen

De cursus Nature Taiji wordt verzorgd door Ger Oosterveen, een gecertificeerd Zhineng Qigong docent.  Hij heeft toestemming ontvangen van Ping Dietrich Shi om Nature Taiji te onderwijzen. Samen met zijn vrouw beoefent hij al vele jaren Qigong en Taiji. Hij is meerdere keren naar China gereisd om zich bij Chinese leraren te bekwamen.

“Ik ben gefascineerd door de diepere betekenis van Qigong en Tai Chi en wat dit betekent voor ons dagelijkse leven. Iedere les en iedere cursus is een feest om daar weer verder in te verdiepen en met anderen te delen.”

Ger Oosterveen Nature Taiji

Praktische informatie cursus Nature Taiji

De eerstvolgende cursus omvat 4 lessen op zondagochtend in Den Haag. Wanneer je meedoet ontvang je een video-opname van de vorm zodat je hier ook eenvoudig thuis mee aan de slag kunt.

Lesdata: 17 – 24 – 31 januari en 7 en 14 februari 2021.

Locatie: In de Bonenrank, Emmakade 133, Den Haag

Lestijden: 10.00 – 11.15 uur

Kosten: 60,00

Stuur een mail als je vragen hebt of je aan wilt melden: