Mathilde Roorda beoefent al vele jaren Zhineng Qigong. Ooit begonnen als leerlinge, geeft ze nu zelf les in Zhineng Qigong, om op die manier anderen kennis te laten maken met deze bijzondere vorm van meditatie in beweging. In Zhineng Qigong kan zij haar jarenlange ervaring met het Boeddhisme en haar grote interesse in bewustzijnsontwikkeling goed combineren.

“Zhineng Qigong heeft mij aangezet meer te leven naar datgene wat mij voldoening geeft en te doen wat ik echt graag doe. Wat zijn mijn kwaliteiten en hoe kan ik die inzetten om van betekenis te zijn voor mijzelf en de wereld om mij heen? Ik heb ervaren dat positieve gedachten en acties die ik richtte op mijn bewuste intenties, mijn levensloop een positieve wending hebben gegeven.

In mijn lessen richt ik mij in het bijzonder op ontspanning en liefdevolle aandacht voor jezelf, maar ook voor de wereld om je heen. Het is belangrijk je bewust te worden van en je te concentreren op wat werkelijk belangrijk voor je is. Samen oefenen is hierbij zeer behulpzaam en creëert een sterke verbinding met elkaar. Door je aandacht te richten, kun je je gewenste realiteit vormgeven.

In Qi Friends gaat een grote wens in vervulling: trainingen organiseren om samen te oefenen in een sterk Qiveld, onder leiding van ervaren docenten.

Mijn samenwerking met Wabke verloopt heel gemakkelijk: naadloos sluiten onze intenties, interesses en kwaliteiten op elkaar aan.”

Bezoek de website van Mathilde

Wabke Bouman kwam enkele jaren geleden in aanraking met Zhineng Qigong. Deze bijzondere vorm van meditatie bleek perfect aan te sluiten op de ervaring en verdieping in bewustzijnsontwikkeling waar zij sinds 2002 haar leven aan wijdde.

“In Zhineng Qigong vind ik praktische aangrijpingspunten voor de universele weg van de mens naar geluk, vreugde, gezondheid en innerlijke rust. De theorie lijkt soms weerbarstig, maar vanuit mijn achtergrond in sjamanisme, meditatie en bewustzijnsontwikkeling kan ik deze vrij snel in een breder kader zetten en doorgronden wat ermee beoogd wordt.

Ik ben echt super blij met Qi Friends. Het is een droom die werkelijkheid wordt. Ik geloof in het elkaar versterken door samen te oefenen en te lachen, in het delen van het Qiveld en in het stilzijn om ons volledige potentieel te leven, in volledig respect en liefde voor de verschillen tussen en de overeenkomsten met anderen.”

Bezoek de website van Wabke