Breng regelmatig een lichtpuntje in je dag

Wat maakt dat je de dag of dit moment als fijn en prettig ervaart, of juist niet? Daar is heel veel over te vertellen. Vele religies, levenswijzen en therapieën wijzen je de weg, een weg. Waar ik momenteel veel plezierige momenten mee beleef, is het volgende.

Ik heb er een gewoonte van gemaakt om, als ik de deur uit ga, de mensen op straat te begroeten met een vriendelijke glimlach. Daarbij kijk ik de mensen even in de ogen. Door mensen op deze manier in de ogen te kijken begroet ik hun ziel, zal ik maar zeggen. Het is een vriendelijk welkom naar die ander. En het is zo leuk om te zien wat er dan gebeurt.

Heel bewust begroet ik hem met een glimlach…

Bijvoorbeeld, ik kom met mijn fiets aan de hand mijn voortuintje uit en wil de straat op. Ik moet even inhouden, want er komt een fietser aan. Hij zag mij al. Het is koud en deze jongeman die komt aanrijden, is gekleed in een wit, opengeritst trainingsvest met wit T-shirt. Hij ziet er ‘snel’ uit, zal ik maar zeggen. Ik ken hem niet. Maar heel bewust begroet ik hem met een glimlach en kijk hem in de ogen. Hij zegt ‘hoi’, steekt zijn hand op en glimlacht terug! Alles in een flits, in het voorbij rijden. Leuk, toch. Ik ken hem niet en toch hadden we even contact. Ik kan daar echt van genieten.

Zo eenvoudig is verbinding

En dit soort reacties ga je vaak tegenkomen wanneer je mensen gaat begroeten op een stille, vriendelijke manier. Het kan ook een introotje zijn voor een kort gesprekje bij de kassa met de kassière of de persoon die wacht in de rij achter je. Het maken fijne momenten in de dag en je ervaart verbinding met de mensen om je heen.

En ik denk dat die ander ook even dat lichtpuntje ervaart…

Zo eenvoudig kan het zijn!