Hoe je verbindt in het Qi (informatie) veld

blog qiveld access bars

Steeds meer word ik (Mathilde) mij bewust van de creërende kracht die ieder van ons in zich heeft. Een creërende kracht die je heel bewust in kan zetten zoals we dat doen met Qigong. In onze Qigong oefening sturen we de energie – Qi – heel gericht door ons lichaam, door ons hele wezen, om onszelf te ontspannen, onszelf te voeden en te helen en energie vrij te laten stromen.

Eigenlijk kan je de hele dag door en bij alles wat je doet bewust je aandacht – je energie – richten op de bedoeling van waar je mee bezig bent. Hierdoor ben je minder reactief en op de automatische piloot’ bezig en meer bewust creërend waardoor je je beoogde resultaat of richting kracht bijzet.

Alle informatie ligt opgeslagen in het Qiveld (informatieveld) en kan zich van daaruit uitdrukken in een beoogd resultaat. In westerse termen wordt dat informatieveld het Quantumveld genoemd. Eigenlijk is alles wat je je bedenkt niet nieuw maar meer een opgevangen informatie uit het Qiveld. Je denkgeest maakt geen nieuwe gedachten maar vangt ze eerder op uit het Qiveld. Interessante gedachte, niet? Niet JIJ bedenkt je gedachten maar je vangt de informatie op uit het veld die zich aan je presenteert als een gedachte.

Door je open te stellen voor je intuitie, je innerlijk weten, kun je je verbinden met het oorspronkelijke Qiveld, waarin alle informatie opgeslagen ligt. Je intuitie ligt voorbij je dagelijkse denkgeest. Je intuitie is te vinden in de achtergrond van je dagelijks denken. Via je je intuitie krijg je toegang tot dat oorspronkelijke Qiveld waarin nieuwe, onverwachte mogelijkheden liggen en onverwachte resultaten omdat je je niet vastlegt met een door de dagelijkse denkgeest vastgesteld idee.

Het leuke is dat je op die manier dus al je intenties – binnen werk, relaties, en iedere andere activiteit – op een positieve manier kracht kunt bijzetten.

Dit uitgangspunt kun je op vele verschillende manieren toepassen en vorm geven. Zo combineer ik nu de kracht van het Qiveld met de ontspanningstechniek Acces Bars. Acces Bars is een methode waarbij ik, als behandelaar, zachtjes bepaalde punten op je hoofd aanraak om je uit te nodigen oude en beperkende gedachtepatronen los te laten. Hierdoor kunnen je lichaam en je denkgeest zich ontspannen en zal je meer vrijheid en lichtheid ervaren in jezelf. De behandeling kan jouw verbinding met je intuïtie versterken, waardoor je meer kan gaan vertrouwen op je innerlijke kompas. Je komt meer in een stand van vertrouwen en ontvangen; je laat de dwang om alles onder controle te willen houden en hoofdzakelijk te leven vanuit beperkende overtuigingen, los.

Acces Bars sluit heel goed aan bij Qigong omdat deze methode ook gebruik maakt van het werken met het oorspronkelijke Qiveld.

Meer informatie over een Acces Bars sessie vind je hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *