may, 2019

23mayAll Day06junZhineng Qigong vakantie China mei 2019

Event Details

ZHINENG QIGONG REIS NAAR CHINA

Qi Friends neemt je mee op een bijzondere reis naar het Chinese eiland Hainan, ook wel het Hawaii van het Oosten genoemd. Dit wordt een heel andere reis dan je gewend bent: je bent dit keer geen toerist.

Bij aankomst op het vliegveld van Haikou staat het team van Master Jianshe voor je klaar om je mee te nemen naar het Hexianju Qigong Centrum. De naam ‘Hexianju’ is met zorg gekozen: het bestaat uit de elementen ‘kraanvogel’, ‘hemels wezen’ en ‘rustige plek om te leven’. Inderdaad: het Hexianju Qigong Centrum is een bijzondere en vredige plek voor het ontwikkelen van welzijn en vitaliteit door het beoefenen van Qigong.

De reis bestaat uit twee weken, waarin de beoefening van Zhineng Qigong centraal staat. Zowel in het centrum (1e week) als onderweg wanneer we het eiland verkennen (2e week). Onder begeleiding van Master Jianshe en zijn zeer ervaren team ontdek je hoe je jouw energie vrij kunt laten stromen, hoe je je innerlijke rust kunt vinden en hoe je je lichaam en geest kunt trainen.

Master Jianshe liet ons weten ook inspiratie te delen uit het nieuwste boek van dr Pang Ming. Dit boek gaat over YiYuanTi, wat je zou kunnen vertalen met ‘leven vanuit je hart’:

“Je doet het met je hart. In je hart zijn geen angst of zorgen en er ligt een grote kracht. Alle wijze mensen maken hun beslissingen op basis van hun hart.”

Eerste week: verblijf & training in het Hexianju Centrum

In de eerste week doen we mee met de dagelijkse Qigong-trainingen in het centrum. Master Jianshe en Engels-sprekende docenten van zijn team helpen je bij het vinden van een gezonde balans en het ontwikkelen van innerlijke vrede en kracht. We verdiepen ons in de effectieve methodes zoals Lift Qi Up, Pour Qi Down, Three Centres Merge, La Qi en de 8 verzen voor de opbouw van een effectief Qi veld. Ook de andere levels kunnen aan bod komen. Het programma wordt afgestemd op de behoeften in onze groep, zodat er voor iedereen iets nieuws te ontdekken is. Het lesschema is opgebouwd uit een ochtend-, middag- en avondprogramma. Tussendoor is er voldoende ruimte om te rusten of wat voor jezelf te doen.

Het Centrum beschikt over comfortabele kamers, ieder met een kleine badkamer. De trainingsruimte is groot en licht. ’s Ochtends kun je in het licht van de opgaande zon oefenen op het dak, dat een prachtig uitzicht op de palmboombossen biedt. Iedere dag worden er met liefde en aandacht verse, gezonde maaltijden gekookt – ook vegetarische.

Tweede week: ontdek het schitterende Hainan

In de tweede week nemen Jianshe en zijn team ons mee op een reis over het eiland Hainan. Je deelt in de liefde die zij en de bewoners voelen voor dit prachtige stukje China. We bezoeken de Wenbifeng-tempel, waar we kennis maken met het traditionele leven van de Taoïstische monniken. Zo mogelijk overnachten we hier. Verder verblijven we bij een olijvenboomgaard en bezoeken we een waterleliemeer, waar we kennismaken met het drinken van waterleliethee. Jainshe neemt ons ook mee naar de kust, waar we aan zee overnachten.

Dagelijks blijven we samen Qigong beoefenen om onze oefening te verdiepen en in verschillende omstandigheden terug te keren naar de kracht en rust die de oefeningen brengen. Van daaruit ontvouwen meer welzijn, vitaliteit en stabiliteit zich als vanzelf.

Op één lokatie oefenden we vroeg in de ochtend bij een waterleliemeer… het was zo stil en zo’n puur Qiveld… de waterlelies waren nog dicht en sliepen toen we begonnen en net zoals wij zelf werden ze wakker toen de zon op ging. Aan het eind van de oefeningen was het alsof we wakker werden in een sprookje. Toen we onze ogen openden was daar plots een meer vol met waterlelier die zich volop openden voor het zonlicht.

Deze Qigong-reis biedt zowel de beginner als de meer gevorderde Qigonger een uitgelezen kans om zich (verder) te verdiepen in Zhineng Qigong. De natuurlijke eenvoud en toch diepgaande aanpak van deze methode is voor iedereen toegankelijk. Door ons hart en onze geest te openen wordt dit een bijzondere vakantie.

Wij van Qi Friends kijken uit naar deze inspirerende reis en nodigen je graag uit om mee te gaan.

Praktische informatie

Datum: van 23 mei tot 6 juni 2019

Donderdag 23 mei: aankomst op Haikou International Airport

Donderdag 6 juni: vertrek vanaf Haikou International Airport

Locatie:

Zhineng Qigong Centre Hexianju

Dongjiao Yelin Bay, Wenchang City

Hainan Province, 571334

Jouw bijdrage:

€ 1470,- ( €250,- extra voor een 1 persoonskamer)

Inclusief:

 • Transfer van en naar vliegveld Haikou en naar het centrum door het team van Jianshe
 • Vervoer en verblijf op het eiland Hainan
 • In het Hexianju Centrum:
  • verblijf in comfortabele 2-persoonskamer met kleine badkamer,
  • dagelijks 3 vers bereide smakelijke maaltijden
  • onbeperkt koffie, thee en water
 • Tijdens rondreis over Hainan:
  • verblijf op een 2-persoonskamer op diverse locaties op Hainan
  • alle maaltijden
  • Kosten van excursies en toegangsprijzen
 • Dagelijkse begeleiding van Master Jianshe en zijn team (Engelstalig)
 • Waar gewenst Nederlandse vertaling en ondersteuning door Wabke en Mathilde van Qi Friends

Exclusief:

 • De vliegreis naar Haikou International Airport. Je boekt zelf je vliegreis en geeft ons je aankomst- en vertrektijden door.
 • annulerings- en reisverzekering

Voor Hainan geldt een 30-dagen-visum-vrij verblijf mits je via Hong Kong binnen komt. Hiertoe ontvang je een hotel-boekingsbevestiging van Master Jainshe.

Bij een tussenstop op het vaste land van China heb je wel een visum nodig. Vraag ons voor verdere informatie als je van die optie gebruik wilt maken.

Heb jij vragen of wil jij je aanmelden? Stuur onderstaand formulier naar Qi Friends.

Time

May 23 (Thursday) - June 6 (Thursday)

Location

Hexianju Zhineng Qigong Centrum

X