De werking van het groeps-Qi-veld voor healing

In de jaren ’90 kwamen duizenden mensen naar het Huaxia Healing centrum in China, dat wat in het Westen later bekend is geraakt als ‘het medicijnloze ziekenhuis’. Veel mensen die hier kwamen waren reeds uitbehandeld en als laatste wens of hoop gingen ze naar het centrum. Meer dan 20 tot 30% van de mensen herstelden binnen een maand. Omdat er zo enorm veel mensen kwamen, konden de healers moeilijk iedereen één voor één behandelen. Wat bleek? Het opbouwen van een groeps-Qi-veld voor healing werkt vele malen krachtiger.

Het Qi veld in de Traditionele Chinese Geneeskunde …

Het gebruik maken van het Qiveld (energieveld) komt voort uit de traditionele Chinese cultuur. In de jaren ’80 van de vorige eeuw werkte dr. Pang Ming samen met bevriende TCM artsen. Zij brachten hun patiënten samen en maakten een Yin-Yang groep met de mannen aan de ene kant en de vrouwen aan de andere kant. De master zat vooraan en vertelde over Qigong en de betekenis van Qi en healing en hoe je dat kunt gebruiken. Terwijl de master vertelde, verdween bij sommige mensen de tumor of pijn of werd de hartslag weer normaal.

Behalve van deze Yin-Yang groepen, was dr Pang Ming ook getuige van ditzelfde fenomeen maar dan gebaseerd op de 5-elementen leer. In de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCM), is elk orgaan gerelateerd aan één van de vijf elementen (water, vuur, metaal, hout, aarde). Een groep werd ingedeeld naar de aard van de zieekte en ook in deze meditaties kwam spontane genezing voor.

…naar het healing Qi veld in Zhineng Qigong

Na verloop van tijd, viel het hem op dat bij deze healingsessies er soms ook mensen te laat kwamen. Hierdoor kwam het voor dat er een man in de vrouwengroep kwam te zitten, of andersom. De resultaten bleven gelijk.

Dit gaf dr Pang het idee dat het niet nodig is om de Yin-Yang of 5-elementenleer te volgen. Hij besloot dat het eenvoudiger kan en ontwikkelde zijn theorie over het Qi veld. Hierbij kunnen mannen en vrouwen gewoon door elkaar zitten en heeft iedereen voordeel onafhankelijk van de aard van de uitdagingen die je ervaart. Later heeft hij dit het ‘organiseren van het Qi veld’ genoemd.

Het bundelen van energie

Elk persoon heeft een eigen energieveld. In Zhineng Qigong noemen we dat je hunyuan qi veld. Als we samen komen, kunnen we al deze individuele energievelden verenigen en laten samensmelten tot een groeps-Qi-veld. Dit groeps-Qi-veld omhult alle groepsleden en integreert en harmoniseert met de levens-Qi van iedereen in de groep tot een eenheid. Je kunt het je voorstellen alsof elke persoon een klein meertje is. Wanneer honderd kleine meertjes samenkomen, ontstaat er één groot meer. Dat maakt het heel krachtig.

Samen met een krachtige intentie

Behalve dat we de energie bundelen, is het van belang dat iedereen die mee doet, een sterke wens, doel of intentie voor gezondheid heeft. Dat iedereen vanuit de grond van je hart en geest de beste gezondheidsinformatie uitstuurt. Daarmee maken we het Hunyuan Qi veld nog krachtiger en geven we richting aan de gebundelde energie.

Dit is waarom dat hoe meer mensen mee doen in een groep, hoe krachtiger het wordt.

En een compassievol hart

Het opzetten van een groeps-Qi-veld voor healing nodigt je uit om voorbij te gaan aan je eigen uitdagingen. In de visualisatie denk je niet aan je eigen lichaam, maar sturen we de ‘healing’ naar een Qi persoon die de hele groep vertegenwoordigt. Dit helpt om je compassievolle hart te laten groeien en dat werkt weer positief door in de healing. Soms ligt de oplossing van je eigen uitdagingen in het overstijgen daarvan.

Wil je graag ervaren hoe dit groeps-Qi-veld voor healing werkt?

Iedere eerste woensdag van de maand leidt master Yuantong een gratis healingsessie,

bovendien maken we gebruik van dit principe tijdens de healing-vriendenavonden in Den Haag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *